«Ghiţă» nu mai e fabrică de bani pentru Cleopatra Stratan!

24 mai 2014 15:15

Numele Cleopatrei Stratan a făcut înconjurul ţării în 2006, cu amuzantul refren al piesei “Ghiţă”. Atunci, fata avea doar 3 anişori şi un chip drăgălaş. Piesa în care îl dojenea pe Ghiţă că vine cu mâna goală la portiţă a răsunat obsesiv, luni întregi, în toate discotecile, în taxiuri, la TV, pe Litoral. Iar din această isterie, copila-minune a muzicii româneşti a câştigat în jur de două milioane de euro. Acum, Cleopatra are 11 ani, iar din succesul ei răsunător n-a rămas decât o umbră. Urcă foarte rar pe scenă, iar tariful i-a scăzut de trei ori.

Cleopatra, fata celebrului solist basarabean Pavel Stratan, a ajuns pe scena muzicală înainte să înveţe să pronunţe corect cuvintele.
Piesa “Ghiţă” i-a adus celebritatea la numai 3 anişori. Nici nu realiza prea bine ce se întâmplă, iar acum nici că-şi aminteşte mare lucru din succesul nebun înregistrat. Au idolatrizat-o, deopotrivă, copii şi bunici, care cântau împreună cu ea, de parcă voiau să îi dea o mână de ajutor copilei care părea atât de firavă.
Însă Cleo n-a avut emoţii niciodată, nu a uitat nici un vers şi s-a descurcat onorabil în luminile rampei, ca o artistă cu state vechi. Banii au început să curgă – micuţa luând chiar şi 10.000 de euro pentru “efortul” de a cânta o singură piesă -, dar talentul i-a fost recompensat şi altfel, nu doar financiar.
Ea figurează în Cartea Recordurilor la mai multe categorii: “Cel mai tânăr cântăreţ care a susţinut un concert” (la 3 ani şi jumătate), “Cel mai tânăr talent care are un album”, “Cel mai tânăr interpret care a avut un hit pe primul loc la nivel naţional timp de şase săptămâni”, “Cel mai tânăr solist care a primit 10.000 euro pentru o singură piesă”, “Cel mai tânăr solist care a primit trei premii MTV” şi “Cel mai tânăr artist de succes”. Perfomanţe greu de egalat.

Tariful i-a scăzut de la 10.000 la 3.500 €

A existat şi o parte neplăcută a acestui succes fabulos: Pavel, tatăl micuţei, a fost acuzat că şi-ar exploata copila, ţinând- o pe scenă şi la repetiţii ore întregi. Urmarea acestui lucru: Cleopatra a început să cânte tot mai rar în concerte şi numai una-două piese.
Astfel, cum era şi firesc, interesul pentru ea a început să pălească… Acum, la 8 ani de la debutul fetiţei, “Ghiţă” e doar o amintire. Foarte rar mai e solicitat tandemul Cleopatra- Pavel Stratan să susţină un concert.
Tariful celor doi a scăzut de aproape 3 ori, de la 10.000 la 3.500 de euro, însă şi aşa este mare pentru cei care vor să-i audă cântând. Ei sunt chemaţi, în general, la petreceri pentru copii, organizate de grădiniţe ori de mici grupuri de părinţi, care nu au atât de mulţi bani cum cere familia Stratan.
Ce face Cleo acum, că nu mai cântă? S-a dedicat exclusiv studiului! Este elevă în clasa a V-a la o şcoală particulară din Pipera, zonă în care stă cu chirie, într-o vilă, întreaga familie Stratan: Pavel, Rodica şi copiii Cleopatra şi Cezar.
Fetiţa îşi acoperă costurile de şcolarizare din propria bursă, ultima oară fiind recompensată cu 2.000 de euro pentru aptitudini artistice deosebite. Mai mult, Cleopatra s-a apucat de jurnalism şi face parte din colectivul redacţional al revistei şcolii.

Fratele mai mic nu i-a moştenit talentul

După ce isteria creată în jurul Cleopatrei s-a stins, Pavel Stratan s-a gândit să-l facă vedetă şi pe mezinul familiei, Cezar.
Dar puştiul, deşi ştie pe de rost zeci de poezii, având o memorie de invidiat, nu a devenit următorul copil-minune al muzicii, indiferent cât de mult s-a străduit.
Tatăl său nu e însă pregătit să renunţe. Nu încă. El a declarat că are planuri mari pentru luna decembrie, când Cezar va primi, cu ocazia împliniri vârstei de cinci ani, primul său album.

Păpuşa Cleo i-a adus un milion de euro

Cleopatra a devenit, în 2006, un adevărat produs de marketing. O firmă de profil din Portugalia a lansat pe piaţă o păpuşă cu chipul ei, dar şi cu ţinuta pe care a purtat-o în videoclipul piesei “Ghiţă”.
Chiar şi acum, la atâţia ani de când Cleo a fost vedeta lansării celebrei jucării, păpuşa făcută după chipul ei continuă să se comercializeze.
Ce-i drept, s-a ieftinit între timp, de vreo trei ori, acum fiind de găsit la preţul de 40 de lei. Jucăria s-a vândut în câteva zeci de mii de exemplare, inclusiv în Japonia, ţară unde “Ghiţă” a fost în topurile muzicale timp de câteva luni. Această afacere i-a adus în cont micuţei artiste un milion de euro.

Iat-o când era pe val!

La 3 ani şi jumătate, Cleopatra umplea sălile în care concerta (foto: EvZ)
Cleo nu a cântat – şi nici acum nu cântă – fără tatăl ei. Iată-i în timpul unui recital: el, la chitară, ea, cu microfonul
Succesul oricărui eveniment era asigurat, în 2006-2007, de prezenţa Cleopatrei şi a tatălui ei, Pavel Stratan

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro