17 Aug. 2017 23:30

EXCLUSIV/ Laurențiu Cazan, primul solist român vedetă în Occident de după ’89, s-a dedicat vieții spirituale

Distribuie

Viața lui Laurențiu Cazan a luat o întorsătură neașteptată. Învăluit în discreție, artistul, prima vedetă autentică din România care s-a impus pe piața muzicală occidentală după Revoluție, s-a apropiat de biserică și cântă doar pentru a da un exemplu noilor generații de copii talentați.

Marele compozitor şi chitarist care anul acesta împlinește 60 de ani, s-a reîntors în oraşul său natal, Buzău, şi singura legătură pe care o păstrează cu scena o reprezintă un club de blues& rock din localitate, unde încântă cu chitara sa, Cazan fiind autodidact (a dezvoltat un stil interpretativ instrumental unic), de asemenea, câteva festivaluri muzicale pentru copii. Fostul solist al trupei Sfinx, cu care a întreprins turnee în afara țării în anii dinainte de ’89, Cazan s-a apropiat mult de religie și rugăciune, ”deschidere către lumină” după cum se numește orientarea sa și este des întâlnit la slujbele ortodoxe de la bisericile din localitate. Cu câteva excepții, invitații din partea colegilor din breaslă care moderează propriile producții, artistul refuză să mai apară în emisiunile de divertisment din plaja televiziunilor comerciale.

 Laurențiu Cazan s-a dedicat mai mult vieții spirituale

Dacă înainte de ‘89 se număra printre puţinii artişti români ce susţinea turnee în țările occidentale (Danemarca, Finlanda, Austria, Belgia, Olanda, unde a locuit timp de cinci ani și unde a fost o reală vedetă), Laurenţiu Cazan s-a apropit foarte mult de biserică şi, profesional, nu-şi mai doreşte să cânte în spectacole pestriţe, unde genurile şi artiştii sunt amestecaţi. Solistul preferă doar locurile cu spectatori puţini dar, educaţi şi fideli și manifestările muzicale unde se poate ocupa de educația și formarea copiilor ce vor să devină artiști.

Unul dintre puținii poliinstrumentiști dintre România (cântă la vioară, pian, muzicuță, pecuție și la chitară, cu o tehnică pe care artistul a patentat-o) Laurențiu Cazan locuieşte într-un apartament alături de iubita sa. ”Say something”, melodie apărută în 1993, a devenit prima piesă a unui român difuată de radiourile vest europene și încă este o melodie  întens difuzată de stațiile radio respectabile.


Claudia, cea care are un copil nerecunoscut de Laurenţiu Cazan: „Nu este o surpriză că are încă un copil din flori”EXCLUSIV/ Fostul preot Constantin Corceagu despre Episcopul Slatinei, acuzat de relații homosexuale. „Să se vadă cine este curat și cine nu”


 

Comentarii
template not found template not found template not found
template not found template not found template not found
← Inchide