Citesc în presă ştirea şi rămân siderat: „Senatul, Cameră decizională a Parlamentului, a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de doi parlamentari PMP care interzice în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen” (sursa)

PMP, un partid aproape inexistent, dar încă parlamentar, propune o lege: anticonstituţională.

PSD, un partid care se revendică de la valori social-democrate, susţine o lege care intră în flagrantă contradicţie cu valorile pe care şi le asumă pe hârtie: o lege profund anti social-democrată.

PNL, un partid liberal, susţine o lege antiliberală: prin laşitatea tăcerii care încuviinţează.

Această lege ar trebui să ne unească pe toţi: împotriva ei

De ce? Această lege nu e despre gen şi sex, despre identitate şi diversitate: această lege este despre libertate. Despre încălcarea flagrantă a libertăţii.
Descumpănit am privit spre pagina lui Ion Vianu, patriarhul liberal, disident şi marele nostru specialist în psihiatrie. Un om înţelept. Nu e stângist, atenţie. Repet, e un liberal pur-sânge: nu poate fi bănuit de „sexomarxism” (ce-o mai fi aia). Şi e specialist în domeniu.

În momente de cumpănă mă uit la el. Spune pe pagina dumnealui de facebook:

“Este o lege aberantă care nu poate trece de Curtea constituțională. Sexul psihic și sexul biologic nu sunt identice! Fenomenul transgender este bine documentat de sute de ani. Despre ce se poate sau nu spune la școală sau la Universitate nu are a statua Parlamentul, libertatea gândirii și a expresiei fiind garantate de Constituție. Sunt dezamăgit de senatorii PNL care au votat „da„ sau s-au abținut.”

Repet: această lege nu este despre gen, ci despre libertate. O libertate călcată în picioare care poate afecta viaţa multora. Şi o lege periculoasă cu efecte catastrofale pe temen mediu şi lung: poate crea un precedent care la rândul său poate porni un mecanism de încălcare constantă a libertăţilor şi a Constituţiei în vigoare.

Noua lege votată în Senat este o lege aberantă: limitează libertatea. Nu are voie să treacă.

Ad placeholder

Curtea Constituțională să spună STOP! Lumea universitară ar trebui să se revolte: să interzici în Universitate un domeniu de studiu şi cercetare? Vă mai amintiți de domenii de studiu interzise în epoca precedentă? Vrem asta? Acolo ajungem. În ce secol suntem? Toţi ar trebui să ne revoltăm. Libertatea de gândire și de expresie sunt garantate de Constituție. Vrem să depăşim Ungaria şi Rusia la limitări ale libertăţii? Cu această lege avem toate şansele.

Sau mai avem o soluţie: Greva!

PS: Sunt crescut de conservatori şi creştini, cunosc bine lumea creștină – dacă legea tot vine dinspre “teologi” – şi o spun şi pentru amicii mei creştini: legea e şi anticreştină după Constituţia proprie: „Nu este nici iudeu, nici grec, nici sclav, nici om liber, nici bărbat, nici femeie, pentru că voi toţi sunteţi una…”. E din memorie: ştiţi unde e scrisă. Nici interdicţie, nici obligaţie.

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI