Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Ana-Maria Popescu, spadasină

Sportiva română este din nou numărul 1 mondial în clasamentul senioarelor, la spadă, la început de an cu Jocuri Olimpice. Într-un sport labil cum e scrima, unde forma de moment îți poate fi cel mai mare aliat, dar și cel mai crunt adversar, Ana e un personaj care nu încetează să uimească prin constanță și stabilitate.

La 35 de ani, Anei i-au trecut prin mână nenumărate rivale – în trecut, cele mai în vârstă și mai experimentate, în prezent, cele mai tinere și dornice de performanță. Iar acum are rivale de toate categoriile, mărimile și valorile, și nu pare să se fi săturat de disciplina ei cea dragă.

Ana Maria Popescu la Jocuri Olimpice din 2016

De la Ana, campioană olimpică alături de echipa României în 2016, poți învăța oricând antidotul pentru blazare. Și că limitele sunt acelea pe care ți le scrii singur în cartea vieții, dincolo de competiții ratate sau de succese neașteptate. A ști s-o iei în fiecare zi de la început, cu antrenamente, odihnă, concursuri și viață personală e o virtute pe care Ana-Maria Popescu o stăpânește mai bine decât stăpânește arma, cu mâna ei stângă.

NOT: Dorin Florea, primarul orașului Târgu-Mureș

Declarațiile revoltătoare ale edilului de la Târgu-Mureș vin din alt timp, unul scandalos și josnic. Fără a încerca să scuz derapajele cu accente naziste ale nimănui, nici măcar nu cred că Florea avea habar de antecedentele istorice ale gândirii lui. Pur și simplu, e în firea unor oameni să vadă probleme greșite și, prin urmare, niște soluții și mai greșite pentru ele.

Oricum ar fi, ura și măsurile ei controversate – în cazul acesta, limitarea numărului de copii din familiile de romi – nu au ce căuta în programul unui primar sau al oricărui politician din Uniunea Europeană, în secolul XXI. E o dovadă de cruzime, chiar și numai la nivel declarativ, să socotești și să hotarăști numărul de copii pe care crezi tu că ar trebui să-l aibă cineva, cineva îndepărtat de familia, de existența și de obiceiurile tale. În general e greșit până la umilire să vorbești despre planurile reproductive ale cuiva – fie că e vorba de o etnie, fie că e vorba despre vecina ta, care a împlinit o vârstă și încă nu s-a multiplicat.

Dar cazul din urmă e doar indiscreție gravă. Cel dintâi însă e o gafă anticetățenească de proporții considerabile.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni. E acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

Alba-neagra cu siguranța publică: statul dă milioane de euro pentru construcții mari ridicate pe expertize falsificate!

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate