ANI pe bune este un grup de voluntari în care încercăm să facem informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Vom publica portretul tuturor parlamentarilor români și vom da acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. 

Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora. În luna februarie vom lansa raportul pentru primii 50 de deputați pentru care am colectat toate aceste informații.

Marcel Ciolacu este președintele Camerei Deputaților, adică al treilea om în stat. Mai jos, tot ce ar trebui să știți despre domnia sa.

Tot ce trebuie să știți despre Marcel Ciolacu. Primul portret de politician realizat pe baza datelor strânse de noul ANI din umbră
Cele 100 de fețe ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu | Ilustrație: #anipebune

Revoluție

Marcel Ciolacu are certificat de revoluționar, deși tatăl domnului Ciolacu a avut o funcție foarte importantă în armata Republicii Socialiste România. Este „luptător remarcat pentru fapte deosebite”. Nu e glumă, preacinstitul președinte al PSD, amicul de vânătoare al teroristului Hayssam și mândrul vâslaș al fostului pușcăriaș Dragnea a luptat „remarcabil” la revoluție în Buzău, unde au murit 25 de oameni.

Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse
Recomandări
Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse

Marcel Ciolacu a declarat că și-a mobilizat colegii de fabrică să iasă în fața consiliului județean al PCR și că a apărat „Palatul Comunal al municipiului”. Nu există niciun document din care să reiasă că Palatul Comunal din Buzău ar fi fost atacat de cineva. Din CV-ul domniei sale lipsește fabrica unde a lucrat. 

Cercetătorii de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au declarat repetat că ascunderea locului de muncă din CV-urile politicienilor poate fi o tactică pentru a evita deconspirarea lor ca foști turnători la Securitate sau la Miliție. 218 certificate de revoluționar au fost anulate numai în 2021 pentru că cei care le obținuseră s-au dovedit a fi fost foști colaboratori ai Securității. Despre fraudele cu certificate de revoluționar, presa a scris în mod repetat.

În 2019, Marcel Ciolacu a avut tupeul să depună o cerere pentru a fi recunoscut ca „luptător cu rol determinant”, lucru care aduce o indemnizație lunară de peste 2.000 de lei. De ce a crezut domnul Ciolacu că apărarea unei clădiri care nu a fost atacată de nimeni a fost un lucru „determinant” la revoluție este o întrebare la care domnul Ciolacu nu are cum să aibă un răspuns de bun-simț.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Educație

Președintele PSD a terminat una dintre cel mai slab cotate facultăți particulare din România, facultate care a fost în centrul unui scandal imens legat de diplome false în 2010 – Universitatea Ecologică.

Facultatea nu avea autorizație de funcționare la momentul în care domnul Ciolacu a început-o și a primit o licență de funcționare provizorie abia pe 28 iulie 1995, adică după ce domnul Ciolacu și-a terminat studiile, conform CV-ului de pe site-ul Parlamentului. Domnul Ciolacu avea 28 de ani în acel moment.

Este foarte puțin probabil ca domnul Ciolacu să-și fi susținut licența în 1995, lucru care ar fi o minciună prin omisiune. 

Ia o pauză de studii până în 2001, anul în care PSD revine la putere. În 2001 face trei cursuri pe care le trece toate ca și cum ar fi durat fiecare câte o lună. Uită să treacă instituția unde a făcut aceste cursuri. 

De fapt, cursurile care pot justifica și cât de cât cariera extraordinară a domnului Ciolacu în administrația publică sunt, toate șapte, de exact o lună și nu știm unde au fost absolvite.

În 2003 și 2004, Marcel Ciolacu revine la facultatea pe care spune că a absolvit-o în 1995 și face cursuri postuniversitare de 2 ani. Faptul că domnul Ciolacu evită să treacă faptul că a făcut un masterat la Universitatea Ecologică ar putea indica o altă minciună prin omitere, și anume că domnul Ciolacu doar s-a înscris la masterat, fără însă a obține diploma de master. 

Alegeri plate și sălcii în iunie 2024: PSD și PNL în logica partidocrației și a clientelismului electoral
Recomandări
Alegeri plate și sălcii în iunie 2024: PSD și PNL în logica partidocrației și a clientelismului electoral

Mai mult, este foarte posibil ca domnul Ciolacu să se fi înscris la cursuri fără să treacă vreodată pe la ele.

În 2008-2009, în timp ce este viceprimar la Buzău, face și cursurile celebre de „Securitate și Bună Guvernare” ale Colegiului Național de Apărare la București. Cursurile sunt rezervate „personalităților civile și militare care ocupă sau pot ocupa funcții de conducere și decizie în domeniile politicii de securitate și apărare națională”. Fundația Colegiului Național de Apărare l-a avut drept vicepreședinte până în 2019 pe unul dintre cei mai cunoscuți impostori de după revoluție, domnul Cumpănașu. 

Fie recrutarea la Colegiul Național de Apărare era făcută de mama Omida, fie domnul Ciolacu se ocupa în secret de politici de securitate și apărare națională și avea un „potențial” știut doar de urmașii fostei Securități.

În 2012, la respectabila vârstă de 45 de ani, Marcel Ciolacu, în sfârșit, obține o diplomă cât de cât credibilă ca urmare a unui masterat la SNSPA. Masterat pe care nu are de ce să îl ascundă, că doar nu crede nimeni că domnul Ciolacu ar fi un plagiator. 

Pentru a evita orice suspiciune, îi cerem domnului Ciolacu să-și facă publică teza de masterat, care suntem convinși că este o operă care merită citită de cât mai mulți dintre noi.

Desigur, domnul Ciolacu a fost înscris, din 2013, și la doctorat, la fabrica de plagiate doctorale a Academiei Naționale de Informații, tot pe un subiect de mare interes pentru serviciile secrete: „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”. Nu l-a terminat niciodată și a fost exmatriculat în 2019, după ce nu a mai depus cerere de prelungire.

Nici nu a mai trecut în CV că a fost doctorand la Academia Națională de Informații. Ginerele și secretara domnului Gabriel Oprea se numără printre cei care au rămas fără titlurile de doctori după ce s-a demonstrat că au plagiat.

Experiență profesională

Conform CV-ului oficial de pe pagina Parlamentului, domnul Ciolacu a fost șomer până la vârsta de 37 de ani, când a ajuns brusc consilier juridic la propria firmă. Domnia sa a spus că a lucrat și în fabrică, dar asta lipsește din CV.

Anul în care devine consilier juridic la firma unde este și acționar coincide cu absolvirea unor cursuri postuniversitare la Universitatea Ecologică.

Domnul Ciolacu, având calificări cel mult dubioase, a fost pentru o scurtă perioadă prefect interimar la Buzău în 2005 (la 38 de ani), deși avea o experiență profesională de cel mult un an, conform CV-ului oficial. 

În 2003, firma la care este și acționar, iar din 2004 și jurist, adaugă ca domenii de activitate silvicultura și exploatarea forestieră, una dintre cele mai corupte industrii din România. Tot în 2003 sunt adăugate aceleași coduri de activitate și pentru altă firmă, Lucia Com 94 SRL, unde domnul Ciolacu este acționar. Firma este o firmă de patiserie. 

Județul Buzău a avut parte de o serie de defrișări ilegale, iar domnul Ciolacu a fost pozat cu Omar Hayssam la o vânătoare organizată de Ocolul Silvic Buzău.

Din 2005, domnul Ciolacu lucrează doar la stat. Viceprimar la Buzău, un oraș dominat de PSD, consilier municipal și, din 2012, în Parlament. Singura experiență de conducere pe care o poate clama domnul Ciolacu până a devenit șef al PSD este o perioadă de un an, timp în care a primit o sinecură de partid și a condus o firmă a Consiliului Municipal Buzău. În perioada în care este șef, firma oferă un contract supraevaluat unui baron PSD-ist. 

Numele domnului Ciolacu este legat și de un ONG suspectat de a fi o lojă masonică – Lumina 1879.

Tot ce trebuie să știți despre Marcel Ciolacu. Primul portret de politician realizat pe baza datelor strânse de noul ANI din umbră
Marcel Ciolacu este președintele Camerei Deputaților, adică al treilea om în stat. Foto: Hepta

Afaceri 

În total, am descoperit nouă firme legate de domnul Ciolacu. Firme cu domenii de activitate în patiserie, comerț de produse petroliere, produse farmaceutice, construcții, video-club, televiziune, consultanță pentru afaceri și management. 

O bună parte dintre firme sunt radiate. Una dintre acestea, unde era coacționar cu un celebru baron local, a fost radiată cu o datorie foarte mare, de aproape două milioane de lei.

Nepotisme

Familia Ciolacu este una foarte norocoasă când vine vorba de slujbe la stat. Nepotul domnului Ciolacu a fost angajat consilier la Ministerul Fondurilor Europene, iar nepoata, tot fără concurs, consilieră a directorului de la Institutul Cultural Român. 

De fapt, nepoata a primit bani și de la ICR, și de la o firmă care a avut un contract pe bani publici cu ICR-ul.

Nepotul domnului Ciolacu, soția domnului Grindeanu și soția unui PSD-ist foarte descurcăreț din Timiș sunt asociați în aceeași firmă.

Declarații de avere

Declarațiile de avere sunt și ele pline de semne de întrebare. Împrumuturi într-o monedă neidentificată de 370.000 se evaporează subit în 2012, iar în 2017, domnul Ciolacu avea un minim de 143.000 de lei cash la el acasă. A împrumutat și el la greu partidul, căci o carieră de șef PSD nu este posibilă fără să contribui cu zeci de mii de euro la partid. 

Concluzii

Domnul Marcel Ciolacu are un trecut cenușiu în comunism. O educație tare dubioasă după revoluție. Un trecut antreprenorial la fel de mocirlos. O carieră în administrația publică cu foarte multe semne de întrebare. O experiență profesională ridicolă, care nu justifică în niciun fel cariera impresionantă a acestuia. Nepoți cu foarte mare succes la stat și prieteni care de care mai ciudați, incluzându-l pe cel mai cunoscut terorist din România, Omar Hayssam. 

Nu în ultimul rând, domnul Ciolacu a completat declarații de avere care ar fi trebuit să pună ANI pe jar. 

În concluzie, un om perfect pentru a ajunge doctorand la Academia SRI, promovat la greu de Antena 3 și președinte al celui mai mare partid din România.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
FANATIK.RO
Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
Cum arăta Angela Similea la începutul carierei. Avea o frumusețe răvășitoare și s-a iubit cu Florin Piersic
Viva.ro
Cum arăta Angela Similea la începutul carierei. Avea o frumusețe răvășitoare și s-a iubit cu Florin Piersic
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
GSP.RO
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Știrileprotv.ro
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Observatornews.ro
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI