Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Foto: Hepta

Recalcitrantul domn Petrescu și-a făcut treaba la Glasgow. Și acesta e un detaliu din ce în ce mai rar întâlnit într-un spațiu al delăsării și incompetenței. Dincolo de sport și de mentalitate, Petrescu și echipa sa au arătat că împreună pot face un pas mai departe, cel care aduce diferența dintre o calificare palpitantă și rămasul acasă, lucru la care echipele românești sunt de-a dreptul experte.

Nu e obligatoriu să-l simpatizăm pe Dan Petrescu. Dar după 4-3-ul de la Glasgow, cu Celtic, de marți seară, antrenorul a mai făcut o declarație temerară, dar de data asta mută: “Nu trebuie să fiu Mr. Popularity ca să fiu profesionist”.

Sângele rece de marți seară al lui Petrescu e o sclipire bine-venită într-un fotbal presărat din abundență cu orgolii ieșite în față cu sabia în mână și mai puțin cu performanțe.

Din palatul său uneori întunecat, Dan Petrescu a făcut o magie superbă. Campioana României are vrăjitor, nu antrenor.

NOT: Placido Domingo, tenor

Foto: EPA

Scandalurile de hărțuire sexuală nu-l ocolesc nici pe celebrul artist spaniol, care a fost acuzat de nouă femei, cântărețe și dansatoare, că, prin anii 80, le-a obligat să-i ofere favoruri sexuale în schimbul unor locuri de muncă.

“În meseria mea, el era un fel de Dumnezeu”, a spus soprana Patricia Wulf, singura dintre femeile abuzate de Placido Domingo care și-a făcut cunoscută identitatea și care a oferit detaliile unei hărțuiri fine, dar existente. Aluzii, gesturi, replici.

Domingo, ajuns la 78 de ani, este doar unul din lungul șir de figuri faimoase masculine care au fost acuzate de hărțuire sau abuz sexual în ultimii ani, în virtutea unor greșeli din tinerețe. Probabil nici unul dintre ei nu se aștepta ca lumea să se schimbe într-atât încât femeile să capete curajul adevărului.

Citeşte şi:

WHO’S HOT WHO’S NOT / Sinceritatea dezarmantă a lui Simone Biles vs Inamovibilitatea morbidă a lui Raed Arafat

WHO’S HOT, WHO’S NOT | Ințiativa pro-Pământ a Gretei Thunberg vs deciziile pripite ale lui Mihai Fifor

WHO`S HOT, WHO’S NOT | Medalia de bronz a Biancăi Pascu vs. Boris Johnson și vederile sale xenofobe

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate