Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Mick Jagger

Foto: EPA-EFE/WALTER BIERI

Vocalul trupei Rolling Stones merită un WOW din tot sufletul. Jagger și trupa sa, înființată în anul 1962, și-au început turneul în State, șir de concerte care va dura, în total, peste două luni. Startul acestuia a fost amânat inițial din cauza faptului că lui Jagger, 75 de ani, i s-a înlocuit o valvă cardiacă în luna aprilie și cântărețul a avut nevoie de un răgaz pentru a se recupera.

Pozele și înregistrările din concertele de săptămâna trecută arată însă un Mick Jagger care nu pare suferind, nici măcar bătrân. Are doar părul puțin cărunt, dar dansează și cântă ca acum 50 de ani.

Spiritul e intact pe interiorul englezului care are opt copii, cel mai mic în vârstă de 3 ani, dar care este și bunic, ba chiar străbunic. Mick Jagger pare că ascunde pe dinăuntru un secret al energiei care nu-și cunoaște capătul, fiind cadoul timpului care nu vrea să treacă pentru generațiile care au încă privilegiul de a-l vedea cântând.

NOT: Falșii suporteri ai tricolorilor

Foto: EPA-EFE/ALESSIO TARPINI

Personajul câștigător al lămâii săptămânale este unul colectiv. Cei care nu înțeleg că a susține o echipă, de fotbal sau de orice altceva, nu are nici o legătură cu rasismul sau cu violența, verbală ori fizică.

O parte dintre cei prezenți la meciurile tricolorilor “mici”, de la CE din Italia, nu au venit pe stadioane să-i aplaude pe elevii lui Mirel Rădoi, ci pentru a-și vărsa frustrările și lipsa de educație în public.

Trebuie să fii de-a dreptul rupt de realitate, corigent și la școală, dar și la bun simț, încât să nu știi, după aproape 20 de ani scurși din secolul al XXI-lea, că reprezentativa Franței are în componență foarte mulți jucători de culoare. Să te mire în continuare acest amănunt, să te distreze, să te facă să înjuri și să urăști.

Jignirile aduse fotbaliștilor francezi, acut rasiste, dar și incidentul în urma căruia iubita jucătorului român Cristi Manea a plecat din tribune cu fața plină de sânge explică, în câteva gesturi, de ce lumea nu ne prea iubește acolo unde ne ducem. Pentru răutate, pentru aerul de superioritate, pentru neputința de a accepta alte neamuri și detaliile care-i fac pe oameni diferiți.


Citește și:

WHO’S HOT, WHO’S NOT/ Imaginea fabuloasă a antrenorului de la Liverpool vs băiatul rău Morrissey

WHO’S HOT, WHO’S NOT / Performanța imbatabilului Nadal vs indiferența ministrului Dan față de propriii oameni

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie