Ai auzit despre o persoană care a fost infidelă și pur și simplu a fost un șoc. O vedeai cea mai morală și corectă din lume. La fel de uimită ai fost când chiar tu te duceai în acea direcție sau partenerul de cuplu în care aveai cea mai mare încredere și despre care nu credeai că e capabil de așa ceva… totuși a făcut-o. Oamenii nu sunt o specie monogamă, ei aleg să fie așa. Dacă inițial monogamia avea legătură cu menținerea statutului social, o securitate financiară, înlocuia testul de paternitate, azi este o decizie personală legată de satisfacția în relație, valori și principii. Și chiar și așa se pot întâmpla derapaje.

O decizie proastă

De câte ori nu ai auzit: băusem sau pur și simplu nu am gândit? Acestea sunt scuze, căci infidelitatea este o alegere conștientă de moment. Că nu stai prea mult cu decizia, eviți să te gândești la consecințe, asta e altceva. Dar alegerea este făcută.

Nu crezi cu adevărat în monogamie…

… dar te păcălești că este una dintre valorile tale legate de cuplu. Și nu ai curajul de a discuta și a-ți asuma împreună cu partenerul o relație deschisă, ca atare înșeli pe ascuns.

Ai lângă tine un tată

Îți dorești siguranța financiară, emoțională, ghidaj. În partenerul tău ai căutat mai degrabă un tată decât un iubit. Ai acasă acest surogat de tată, cel mai probabil cel care ți-a lipsit în copilărie, și mai departe îți oferi senzații de fluturi în stomac, pasiune, cu tot felul de aventuri.

O studentă din Iași povestește ce însemna să fii voluntar la agenția de modele Kasta Morrely: montat scene și întâmpinat invitații pe la nunți
Recomandări
O studentă din Iași povestește ce însemna să fii voluntar la agenția de modele Kasta Morrely: montat scene și întâmpinat invitații pe la nunți

Lipsa experienței

O relație de extrem de lungă durată, începută în adolescența timpurie. Experiența sexuală a fost cu această unică persoană, eventual copii apăruți devreme. Și, brusc, apar curiozitatea, dorința de a recupera distracțiile pierdute.

Monotonia

Cuplul a ajuns într-o zonă de rutină apăsătoare, iar plictiseala este teribilă. Se caută senzațiile tari în afara relației și nu în legătură cu partenerul, așa cum ar fi sănătos.

Răzbunarea sau undă verde

Celălalt a făcut-o și inconștient apare ideea de a-i plăti cu aceeași monedă. Sau dacă el a fost infidel atunci s-a prăbușit o limită a relației. Și ca atare mă simt îndreptățită să procedez la fel ori de câte ori mi se oferă ocazia.

Deprivarea emoțională

În relație cu partenerul nevoile tale emoționale sunt în aer. Nu te simți iubită, importantă, respectată, nu primești atenție, ci, dimpotrivă, opusul. Aici nu mai este vorba despre curiozitate sexuală, cineva extrem de atrăgător fizic. Ci despre lipsuri emoționale care vin la pachet cu o capcană. Aceea de a lega atașament față de persoana cu care înșeli și umple aceste goluri care dor.

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL ELLE.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.