EXCLUSIV. Cum pot fi îndepărtate ridurile dintre buza superioară şi nas. Esteticianul Adina Alberts răspunde

21 iulie 2017 23:30

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre cum pot fi îndepărtate ridurile dintre buza superioară şi nas.

Am foarte multe riduri între buza superioară şi nas. Cum pot fi îndepărtate?

Astfel de riduri apar adesea la fumători datorită contractiilor repetate ale muschiului orbicular al gurii, atunci când ţigareta este prinsă între buze. Apariţia ridurilor este grăbită de chiar expunerea permanentă la fumul ţigaretelor, fum care usucă tenul, îl pigmentează, îl privează de oxigenare, îl ratatineaza.

Cum prevenim apariţia acestor riduri? (valabil pentru ridurile de la orice nivel al feței)

 1. renunţăm la fumat dacă este cazul.
 2. hidratăm corect tenul, funcţie de tipul lui; există în comerţ produse cosmetice destinate tuturor tipurilor de ten, uscat, gras sau mixt.
 3. nu expunem exagerat tenul la soare.
 4. nu consumăm alcool
 5. nu expunem tenul la temperaturi extreme, prea cald sau prea frig, fără protecţie adecvată.
 6. respectăm cele 7-8 ore de somn zilnic; somnul de noapte este cel mai odihnitor.
 7. consumăm minim 2 litrii de apă plata pe zi, indiferent de sezon.
 8. pentru pielea de la orice nivel, pentru menţinerea fermităţii şi tonusului, faceţi sport zilnic, sau măcar de 3 ori pe săptămâna câte o ora.
 9. consumaţi proteine de origine animală, zilnic, lapte fără latoza, iaurturi şi brânzeturi delactozate, ouă; carne doar de 3 ori pe săptămâna.
 10. renunţaţi complet la zahăr; consumaţi doar ciocolată neagră 60-80% cacao, aproximativ 50 g zilnic.
 11. consumaţi fructe proaspete zilnic; mai ales citrice în prima parte a zilei, şi în restul zilei banane, pepene galben, fructe de pădure, căpşuni, kiwi.
 12. renunţaţi la toate produsele care conţin gluten ( produsele de panificaţie din grâu); consumaţi pâine, paşte, cereale, biscuiţi, etc, toate fără gluten ( preparate din porumb, porumb alb, orez, mei, quinoa, hrişca)

Citește și: Povestea omului care a căzut din spațiu și din care a mai rămas doar o bucată carbonizată


Cum le tratăm?

 • primul tratament pe care puteţi să îl aplicaţi singure, acasă, este utilizarea benzilor de leucoplast de mătase, pentru a menţine întins tegumentul din această zona, pe timpul nopţii.
 • atunci când observaţi apariţia primelor riduri, adresaţi-va clinicilor de specialitate; cu costuri minime problema este rezolvată complet. în clinicile de specialitate vi se va injecta toxina botulinica; rezultatele sunt foarte bune, toate ridurile dispar complet dacă acestea nu sunt foarte adânci şi foarte multe.
 • pentru menţinerea elasticităţii pielii, faceţi câte 2 cure anuale, primăvară şi toamna, de câte 3-4 şedinţe de mezoterapie în combinaţie ce laser terapie pentru refacerea tonusului pielii.
 • în cazul în care problema este mai gravă, pe lângă injectare de toxină botulinică, se va mai injecta şi puţin acid hialuronic pe fiecare rid profund pentru a-l umple şi a-l “şterge” complet.
 • în combinaţie cu tratamentele menţionate mai sus se poate face şi peeling chimic sau laser.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro


Citește și: Se schimbă Codul rutier! Amenzi pentru cei care cumpără aceste mașini și nu anunță


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro