Mergi direct la conținut »
Ministrul Bogdan Matei: ”Sunt 10.000.000 de euro de la Guvern pentru premierea sportivilor români în 2019”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Ministrul Bogdan Matei: ”Sunt 10.000.000 de euro de la Guvern pentru premierea sportivilor români în 2019”

Ministrul Bogdan Matei: ”Sunt 10.000.000 de euro de la Guvern pentru premierea sportivilor români în 2019”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a prezentat marţi, la Palatul Victoria, primele sale realizări din raportul de activitate pe primele cinci luni din mandatul său, începând cu creşterea substanţială a bugetelor către federaţiile sportive, alocarea de sume considerabile pentru investiţii în complexurile sportive naţionale, organizarea în România de competiţii de anvergură internaţională şi până la desfăşurarea unui program destinat sportului de masă ''România în mişcare''.

”Ministerul are de la bugetul de stat pe 2019 o sumă majorată cu 95% faţă de anul trecut. Acest lucru se resimte mai ales în bugetele federaţiilor, care au parte de majorări substanţiale, unele dintre ele mergând până la procente de 80 şi chiar 135%. De asemenea, majorarea de buget a ministerului se regăseşte şi în sumele considerabile care au fost alocate pentru investiţii în complexurile naţionale.

Şi anume 12 milioane lei pentru Snagov, 11,6 milioane pentru cel de la Baia Mare şi 6 milioane lei pentru complexul Lia Manoliu din Bucureşti. Voi continua cu încă o veste bună pentru campionii noştri.

Guvernul ne-a alocat în acest an nu mai puţin de 10 milioane euro pentru premierile sportivilor.

Şi abia ce au fost în faţa dvs reprezentanţii FR de Lupte, care au organizat cu succes CE de la Bucureşti, această competiţie face parte din proiectul nostru, mai amplu, de a aduce în România competiţii de anvergură. Am mai găzduit CE de triatlon, un CM de hochei pe gheaţă feminin. Închei cu un program foarte drag mie, pentru că este destinat elevilor şi, aşa cum ştiţi, eu sunt la bază profesor de educaţie fizică şi sport. Se numeşte ‘România în mişcare’ şi este adresat elevilor din clasele 5-8, nelegitimaţi, şi are alocat un buget de 3,3 milioane de lei”, a declarat ministrul Bogdan Matei într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

 

Guvernul României s-a angajat în organizarea a trei mari evenimente internaţionale, Jocurile Olimpice de Tineret 2024, EURO 2028 şi CM 2030.

”Premierul României a înaintat recent scrisoarea de garanţie din partea Guvernului, prin care România îşi anunţă intenţia de a organiza JO de Tineret din 2024. Şi tot pe tema candidaturilor, cea mai recentă veste este semnarea memorandumului de înţelegere între Guvernele României, Bulgariei, Serbiei şi Greciei la Salonic, pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare în vederea depunerii celor două candidaturi comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 şi FIFA World Cup 2030. Fac o scurtă referire şi la organizarea meciurilor de la EURO 2020. Vom avea trei arene pregătite să găzduiască antrenamentele oficiale, iar Comitetul interministerial pe care îl conduc se întruneşte lunar pentru gestionarea stadiului obiectivelor şi punerea lor în aplicare”.

Bogdan Matei a trecut pe scurt în revistă şi programele derulate în mandatul României la Preşedinţia Consiliului Europei: ”Voi spune câteva cuvinte şi despre activităţile noastre derulate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Avem trei dosare pe domeniul sport, legate de revizuirea Codului mondial antidoping, de activitatea Agenţiei Mondiale Antidoping, unde deţin mandat de reprezentare a statelor membre ale Uniunii Europene. Am sprijinit organizarea de către Comisia Europeană a Forumului de Sport al Uniunii Europene şi am organizat cu succes Conferinţa de tineret a Uniunii Europene la care au participat peste 150 de tineri”.

Close
Închide
  Close