Mergi direct la conținut »
Accidentarea Larisei provoacă fiori, înainte de recalificările pentru Rio: ”Un handicap major”
Sport Libertatea > Sport > Accidentarea Larisei provoacă fiori, înainte de recalificările pentru Rio: ”Un handicap major”

Accidentarea Larisei provoacă fiori, înainte de recalificările pentru Rio: ”Un handicap major”

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că accidentarea sportivei Larisa Iordache intervine în cel mai nepotrivit momet, chiar înaintea turneului de recalificare la JO 2016 din Brazilia.

Larisa Iordache s-a accidentat în timpul efectuării unui exercițiu la bârnă, în urma unei căderi de pe aparat fiind diagnosticată cu fractură de metacarp 4, ceea ce impune intervenția chirurgicală și o perioadă de refacere estimată la 6 săptămâni.

”Este o situație extrem de grea, dar trebuie să mergem în orice condiții și să facem ceea ce putem mai bine. Absența Larisei înseamnă un handicap major. Fără Larisa, echipa pierde până la trei puncte, ceea ce este extrem de mult într-o asemenea competiție. Larisa va intra vineri dimineață în operație la o clinică din Viena, pentru a-i fixa degetul cu o plăcuță de titan, sâmbătă va face un control și probabil duminică se va întoarce acasă. Ea se va putea reîntoarce complet la lucru după șase săptămâni și va fi aptă pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Adrian Stoica pentru Agerpres.

Iordache, medaliată cu bronz la individual compus la Mondialele de anul trecut, de la Glasgow, va rata astfel turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, din perioada 16-18 aprilie. Medalia nu i-a adus și calificarea individuală la Olimpiadă, dar Larisa poate ajunge la Olimpiadă și fără a participa la acest turneu.

”Cert este că recalificările de la Rio dau tuturor echipelor care nu se califică, dar care participă la bătălia pentru calificarea cu echipa, dreptul calificării unui sportiv, la alegerea federației naționale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Și în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale”, a precizat președintele FRG pentru Agerpres.

La Rio de Janeiro, România va lupta pentru unul dintre primele patru locuri pe echipe cu Brazilia, Germania, Franța, Belgia, Australia, Coreea de Sud și Elveția.

Close
Închide
  Close