Mergi direct la conținut »
Adrian Mutu va fi noul selecţioner al naţionalei mici: “Sunt pregătit să fiu selecționerul României U21!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Adrian Mutu va fi noul selecţioner al naţionalei mici: “Sunt pregătit să fiu selecționerul României U21!”

Adrian Mutu va fi noul selecţioner al naţionalei mici: “Sunt pregătit să fiu selecționerul României U21!”

Fostul internaţional român va semna contractul joi şi trebuie să-i califice pe tricolorii mici la CE 2021

De Remus Răureanu,

Adrian Mutu (41 de ani) va fi numit mai mult ca sigur în funcția de antrenor al naţionalei U21. Tehnicianul s-a înţeles cu Federaţia, iar ultimele formalităţi urmează să fie puse la punct în cel mai scurt timp.

Comisia Tehnică a FRF se va întruni joi, pentru a valida numirea lui Adrian Mutu pe postul lăsat vacant de Mirel Rădoi în urmă cu șase săptămâni, când a fost numit la naționala mare.

Oficialii Federației s-au oprit asupra „Briliantului”, impresionați de parcusul foarte bun avut în postura de antrenor la echipa de tineret a lui Al Wahda. Mutu a obținut 21 de victorii în cele 31 de meciuri pe care le-a pregătit în Emiratele Arabe Unite.

Obiectivul viitorului selecționer va fi calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2021. România U21 ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, cu 10 puncte strânse în 5 meciuri. Cu 5 puncte mai puţine decât liderul Danemarca.

Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate încă de pe 11 decembrie 2019 numirea lui Mutu la cârma echipei care a ajuns până în semifinalele Europeanului de tineret de anul trecut. Alte nume importante amintite ca variante au fost cele ale lui Cristi Chivu și Dan Alexa.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Până acum, singura dată când am vorbit cu cei din Federație a fost când m-au anunțat că sunt pe listă. Sunt onorat și bucuros totodată că am fost nominalizat.Sunt pregătit să fiu selecționerul României U21, dacă eu voi fi alegerea lor. E o mare responsabilitate. Aspectul financiar nu contează când te duci la echipa națională.

Adrian Mutu:

Are un CV „subțire”

Retras din activitatea fotbalistică în 2016, Mutu a alternat momentele în care a fost antrenor cu cele în care a ocupat funcții administrative. În mandatul lui Contra, „Briliantul” a fost pentru scurt timp manager la națională, aceeași funcție pe care a ocupat-o și la Dinamo, timp de câteva luni.

Singurele experiențe în antrenorat ale acestuia s-au consumat la FC Voluntari, în 2018, când a salvat echipa de la retrogradare, şi la Al Wahda U 21, în Emiratele Arabe Unite.

Close
Închide
  Close