MENIU CAUTĂ

VIDEO | Alize Cornet a fost sancționată pentru că și-a scos tricoul pe teren. Oficialii US Open sunt acuzați de sexism

Distribuie

Arbitrul Christian Rask a penalizat-o pe jucătoarea de tenis Alize Cornet după ce aceasta și-a schimbat tricoul în timpul meciului cu suedeza Johanna Larsson. Gestul oficialului de la US Open a atras acuzații de sexism.

Recent, au existat discuții aprinse în legătură cu dificultățile pe care femeile din tenis le întâmpină. Una dintre ele este legată de diferența dintre suma acordată de organizatorii turneelor te tenis jucătorilor de sex masculin și suma primită de jucătoare, potrivit Daily Mail.

Gestul făcut de arbitrul Christian Rask la US Open nu a reușit decât să pună paie pe foc. Revenită pe teren după un time-out medical, Alize Cornet și-a dat seama că își luase tricoul invers, astfel că l-a scos și l-a întors rapid. Ce-i drept, nu ceruse permisiunea arbitrului de scaun pentru a se schimba.

Imediat după ce s-a schimbat, franțuzoaica a fost sancționată de arbitru pentru comportament inadecvat. Regulile WTA prevăd că jucătoarele femei nu au voie să se schimbe în timp ce se află pe teren, dar bărbații au voie să facă acest lucru.

Incidentul a fost comentat antrenoarea Judy Murray  pe Twitter: „Alize revenise pe teren după o pauză cauzată de căldura intensă cu tricoul pus invers. S-a schimbat pe teren. A primit avertisment pentru comportament nesportiv… Dar bărbații se pot schimba de tricou pe teren”.


Ce se mai întâmplă cu procesul de divorț al Antoniei de Vincenzo Castellano. Răspuns pozitiv de la instanțele din Italia!


 

Citește mai multe despre alize cornet, federaţia de tenis, regulament WTA și US open pe Libertatea.

Comentarii