Mergi direct la conținut »
Anca Stoenescu a devenit cea mai titrată jucătoare de baschet feminin din Romania. Levi Szijarto e cel mai titrat la masculin
Sport Libertatea > Sport > Anca Stoenescu a devenit cea mai titrată jucătoare de baschet feminin din Romania. Levi Szijarto e cel mai titrat la masculin

Anca Stoenescu a devenit cea mai titrată jucătoare de baschet feminin din Romania. Levi Szijarto e cel mai titrat la masculin

Anca Stoenescu a devenit cea mai titrată jucătoare de baschet feminin din Romania. Vineri, 27 aprilie, s-a încheiat sezonul 2017/2018 al Ligii Naționale de baschet feminin cu triumful echipei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor 85-79 în meciul decisiv (3-1 la general) pe terenul CSM Satu Mare.
Prin acest rezultat, sportiva Anca Stoenescu a câstigat al cincilea titlu consecutiv de campioană națională (2  – cu CSM Târgoviste si 3 cu ACS Sepsi SIC) și al 12-lea din intreaga sa carieră, devenind cea mai titrată jucătoare de baschet feminin din România.
Prin performanța de anul acesta, Anca le-a depăsit în ierarhie pe sportivele Aurora Dragoș, Cornelia Taflan, Virginia Popa și Bianca Drăguș, fiecare cu câte 11 titluri în palmares.
Anca Stoenescu s-a născut pe data de 1 ianuarie 1980, la Timisoara, si a câstigat primul său titlu în sezonul 1997-1998, la doar 17 ani, alături de BC ICIM Arad.
Baschetbalistul Levente Szijarto, 35 de ani, ultima oară la CSM Ploiești, în liga a doua, e cel mai titrat baschetbalist din Liga Națională de baschet, cu 12 medalii de campion, două cu West Petrom Arad, 10 cu Asesoft Ploiești.
Close
Închide
  Close