De Andrei Crăițoiu,

Adrian Robe și Denisa Morariu-Tamaș sunt regizorii documentarului de 96 de minute ce este produs de HBO.

Premiera mondială are loc în această seară, la Festivalul de la Sarajevo, urmând ca în luna septembrie să fie prezentat și publicului din România.

Sunt foarte încântat de prima noastră premieră în concursul de documentare de la Sarajevo. «Fata de Aur» este un lungmetraj și arată drama gimnastei române Andreea Răducan, care a câștigat medalia olimpică la Sydney, dar a pierdut-o trei zile mai târziu

Regizorul Adrian Robe

În documentarul „The Golden Girl” apar multe nume mari ale sportului românesc – Simona Amânar, antrenorul Octavian Belu, precum și cea mai mare gimnastă din istoria României, Nadia Comăneci.

Andreea Răducan, alături de Nadia

„Andreea Răducan este o femeie de succes și una dintre cele mai mari gimnaste din România. Ea și-a sacrificat copilăria ca să devină campioană olimpică și, când a reușit să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, aceasta i-a fost luată după trei zile deoarece a fost depistată pozitiv cu o substanță de dopaj găsită într-o pastilă de răceală pe care doctorul ei i-o dăduse cu câteva minute înainte să participe la competiție”, sună prezentarea filmului.

„După 15 ani, Andreea se confruntă cu cea mai dură luptă împotriva oamenilor care au înșelat-o în timp ce încearcă să-și recupereze medalia și, în același timp, demnitatea. Documentarul dezvăluie cealaltă parte a medaliei, trauma și eforturile, munca grea și durerea din spatele unei medalii de aur și a prestigiului unui campion”, mai spun producătorii filmului „Fata de aur”.

Citeşte şi:

Andreea Răducan nu reușește să împace cariera, creșterea copilului și treburile gospodărești. “Toate sarcinile îi sunt pasate mamei”

Revenit din Germania pe litoralul nostru după 23 de ani, fostul mare fotbalist Marcel Răducanu admite: „N-aș mai putea trăi în România”

CS Dinamo percepe o taxă de 2 lei pe oră, dacă vrei să alergi pe pista unui stadion care stă să se prăbușească!

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie