Mergi direct la conținut »
Arbitrul care a ajutat Guineea Ecuatorială, suspendat 6 luni de Confederația Africană
Sport Libertatea > Sport > Arbitrul care a ajutat Guineea Ecuatorială, suspendat 6 luni de Confederația Africană

Arbitrul care a ajutat Guineea Ecuatorială, suspendat 6 luni de Confederația Africană

Confederația Africană de Fotbal l-a suspendat pentru șase luni pe arbitrul care la sfertul de finală al Cupei Africii pe Națiuni 2015 dintre Guineea Ecuatorială și Tunisia (2-1), a acordat un penalty inexistent în favoarea gazdelor, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

La meciul disputat duminică, arbitrul Seechurn Rajindrapasard (Insulele Maurițius) și brigada sa au avut o prestație vădit în favoarea Guineei Ecuatoriale, care a culminat cu un penalty inventat în minutul 90+3, la scorul de 1-0 pentru Tunisia. După meci, tunisienii au protestat vehement împotriva arbitrajului. Echipa gazdă s-a impus în prelungiri cu scorul de 2-1 și s-a calificat semifinale.

CAF a solicitat federației tunisiene să-și prezinte scuze pentru insinuările privind lipsa de imparțialitate și de etică a oficialilor săi de la acel meci sau să prezinte probe convingătoare și tangibile vizavi de remarcile injurioase ale părții tunisiene. În caz de refuz, Tunisia va fi exclusă de la CAN 2017.

În plus, federația tunisiană a fost amendată cu 50.000 dolari pentru ”conduita insolentă, agresivă și inacceptabilă a jucătorilor săi”.

Comisia de arbitri a CAF s-a reunit marți la Bata și a estimat că arbitrul a avut o prestație foarte slabă și a dovedit incapacitate în menținerea calmului și în luarea deciziilor pentru a controla meciul.

În urma acestui meci, președintele federației tunisiene, Wadie Jary, a demisionat duminică din Comitetul de organizare a CAN din sânul CAF, în semn de protest pentru maniera de arbitraj, iar mai mulți jucători au acuzat CAF de părtinire.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close