Mergi direct la conținut »
Arvid Soderblom, Duckadam din hocheiul pe gheață. Portarul de la Tingsryd a apărat 13 penalty-uri, 12 consecutive!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Arvid Soderblom, Duckadam din hocheiul pe gheață. Portarul de la Tingsryd a apărat 13 penalty-uri, 12 consecutive!

30 octombrie, HC Vita Hästen  -  Tingsryds AIF, joc contând pentru Allsvenskan, al doilea eșalon din Suedia. 2162 de spectatori în patinoarul Himmelstalundshallen, din Norrkoping. Gazdele pe 11, din 14, oaspeții, pe 6.

De Mihai Toma,

Eroul de 20 de ani

Arvid Söderblom, 20 de ani, internațional suedez de juniori, a fost eroul serii! El a salvat 51 de pucuri din cele 53 de șuturi expediate la poarta sa în 60 de minute regulmentare, plus ”overtime”-ul de cinci minute.

Paradele tânărului goalkeeper format la Vastra Frolunda au permis echipei sale să ducă meciul la seria loviturilor de departajare. Era 2-2 la capătul prelungirilor.

Seara magică a lui Arvid nu se terminase. A parat 13 din cele 14 penalty-uri, dintre care 12 consecutive! Un adevărat Duckadam.

Cea mai lungă serie de penalty-uri de departajare din istorie!

Și portarul gazdelor a parat de 12 ori la departajare, așa că e ieșit cea mai lungă serie de șuturi de penalitate din istoria hocheiului, cu 28 de execuții (3 transformate, una de gazde, două de oaspeți). Conform regulamentului, se trage o serie de trei șuturi, apoi ”cap la cap” execuțiile decisive.

Meciul a durat, în total, 2 ore, 58 de minute și 43 de secunde!

La Vita Hästen, ”căluții albi” în traducere, evoluează atacantul maghiar de origine română Istvan Bartalis. El a ratat de două ori la penalty-uri. Oferise două pase decisive în timpul partidei.

Close
Închide
  Close