”Stejarii Country Club” este un proiect dezvoltat de Ion Țiriac și reprezintă o investiție de aproximativ 18 milioane de euro. Din această sumă, 8 milioane de euro provin din fonduri europene.

DNA a început cercetarea faptelor semnalate pentru stabilirea vinovăției și identificarea persoanelor responsabile de săvârșirea acestora. 

”Acuzaţia care i se aduce Elenei Udrea în plângere este că ar fi dat fonduri europene, pe vremea când era Ministrul Dezvoltării, pentru construcţia complexului turistic şi de agrement, care nu este utilizat pentru scopul în care a fost construit (dezvoltarea turismului în zona Capitalei), ci aduce beneficii doar luxosului cartier rezidenţial <

Totul vine după ce Udrea a declarat, în 2014, că s-a mutat cu chirie într-un apartament din complexul construit de fostul tenisman.

Sursa citată adaugă că, ”potrivit site-ului oficial al clubului Stejarii, terenul pe care se află are o suprafaţă de peste 15.000 metri pătraţi, iar construcţia totalizează 22.000 metri pătraţi construiţi, având un regim de înălţime subsol, parter şi un etaj”.

Fondurile europene au fost utilizate, conform contractului semnat şi făcut public de Ministerul Dezvoltării, pentru amenajarea de piscine interioare, piscine exterioare, jacuzzi, saună finlandeză, hammam, kids club, teren de joacă pentru copii, piscină copii, club de dans, SPA, dar şi amenajarea şi dotarea unor terenuri de tenis central, teren de tenis interior şi exterior, platforme tenis etc. Ca să poți beneficia de serviciile complexe ale clubului trebuie să devii membru, contra cost.

Complexul rezidenţial Stejarii este localizat în nordul Capitalei, în mijlocul unei păduri de stejari protejate, de 200 ha. Ansamblul de lux integrează 8 clădiri cu un regim de înălţime subsol, parter şi patru etaje, cu un total de 285 de apartamente, având 2 până la 7 camere. Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 108 şi 604 mp, incluzând terasele vaste, şi beneficiază de boxe proprii.

Ion Ţiriac a declarat, după reţinerea Elenei Udrea:

”În primul rând, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat – statul şi pe mine, plătitor de taxe… asta, cu amenda la amendă la amendă, şi pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie să plătesc şi puşcăria. Mie nu îmi trebuie circul ăsta, să iei oamenii cu mascaţii de acasă. Suntem într-o ţară democratică, nu la revoluţia franceză. A făcut rău, să plătească”.

Culmea, Elena Udrea a fost ridicată de poliţişti chiar din locuinţa închiriată în complexul rezidenţial deţinut de Ţiriac, conform presei centrale.

   

Urmărește-ne pe Google News