Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Camelia Potec, primul interviu după ce a născut: “Simt o mare bucurie, dar și puțină teamă”
Sport Libertatea > Sport > EXCLUSIV/ Camelia Potec, primul interviu după ce a născut: “Simt o mare bucurie, dar și puțină teamă”

EXCLUSIV/ Camelia Potec, primul interviu după ce a născut: “Simt o mare bucurie, dar și puțină teamă”

Camelia Potec (36 de ani) a născut recent o fetiță de nota 10. Chiar dacă se află încă în spital, chiar dacă este asaltată de trăiri și griji necunoscute până acum, câștigătoarea medaliei de aur în proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Atena (2004) și-a făcut timp să vorbească cu jurnalistul Libertatea despre "cea mai specială experiență" de care a avut vreodată parte.

De Cătălin Apostol,

Libertatea: Cum te simți după naștere, Camelia?
Camelia Potec: Eu sunt bine. Puțin obosită de tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar fericită. Fetița, în schimb, face un tratament cu antibiotice, pentru că a contactat o infecție. La analize i-au ieșit leucocitele mai mari. Acesta este și motivul pentru care încă n-am părăsit spitalul. Cred că vom mai sta aici trei, patru zile.

A fost o naștere grea?
Nu pot spune că a fost o naștere grea, dar a fost una pe nepregătite. Am născut cu două săptămâni mai devreme, pentru că s-a rupt o membrană și a fost nevoie să intru imediat în cezariană. De aceea, cred că nici fetița nu a fost sută la sută pregătită să vină pe lume atât de devreme. Poate d-aia ne-am și cunoscut d-abia astăzi.

Poți descrie ce simți acum, ca proaspătă mămică?
Este un sentiment unic. Totul este nou pentru mine. Este cea mai specială experiență de cam am avut parte până acum. Simt o mare bucurie, dar și puțină teamă. Teama de a nu face greșeli prea mari în ceea ce privește creșterea copilului.

A fost o sarcină dorită, sau totul s-a întâmplat pe neașteptate?
Eu și viitorul meu soț ne doream să facem un copil. S-a întâmplat însă mai repede decât ne-am așteptat. Noi credeam că vom deveni părinți peste un an, cam așa.

Vrea să mai facă un copil

Ați luat cumva o decizie în privința numelui copilului?
Da, dar preferăm să nu-l dezvăluim deocamdată, pentru că nu e totul bătut în cuie. Încă ne putem răzgândi. Același lucru e valabil și în cazul nașilor. Știm cine ne va boteza copilul, dar deocamdată vrem să păstrăm secretă indentitatea lor. Vă pot spune doar că e vorba de persoane publice.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Îți dorești un frățior sau o surioară pentru copilul deja născut?
Clar! Asta poate și pentru că eu am un frate, Alexandru, pe care îl iubesc foarte mult și pe care m-am putut baza întotdeauna.

Ai apucat să te gândești la viitorul copilului? La ce ți-ar plăcea să facă, când va fi mare?
Deocamdată, nu. După discuțiile cu tatăl lui, o singur lucru e clar: copilul va face sport. Înot, normal. Chiar glumeam recent, gândindu-ne cât de puțin timp va trece până o vom băga prima dată în apă. Ne dorim să mai facă un sport de contact și unul de echipă. Asta nu înseamnă că le va practica la nivel de performanță. Aici, decizia îi va aparține ei.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Va lucra de acasă

Camelia Potec este, de cinci ani, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Obișnuită cu o viață profesională destul de agitată, fosta mare înotătoare nu-și imaginează că va sta prea mult timp “pe bară”, după ce a devenit mamă. „Dacă aș putea, m-aș întoarce la muncă și mâine. Ideea e că trebuie să găsesc un echilibru între viața profesională și cea de familie. E sigur că nu voi mai putea merge la Campionatele Mondiale de Natație, pentru că se desfășoară prea curând (n.r. – în decembrie), dar la fel de sigur e că voi lucra de acasă”, ne-a declarat campioana olimpică din 2004.

FOTO: Dumitru Angelescu

Close
Închide
  Close