Crapul vine după iarna geroasă şi are nevoie de multe proteine pentru a-şi împrospăta forţele. Sunt şi numeroşi pescari însă care sunt de părere că, dimpotrivă, ar fi mai bine să pescuim cu arome de fructe, pentru că apa este încă rece şi crapul nu poate asimila decât nade uşoare.

Miza pe porumb artificial cu ananas

Ca să împăcăm şi capra, şi varza, noi am pescuit, sâmbăta trecută, pe balta Sebi-Lazăr din Alexandria, unde temperatura apei n-a crescut mai mult de 12 grade, cu un boiles pe bază de carne, dipuit în prealabil, şi un pop-up fluo cu aromă de ananas. N-am prins decât patru crapi în cele 10 ore petrecute pe baltă, însă captura zilei a venit pe la prânz, când am pus pe saltea un “românesc” de 12 kilograme. Acesta şi încă unul au venit pe combinaţia boilies – pop-up, iar ceilalţi doi, mai mici (5, respectiv 6 kg), i-am prins la porumb artificial cu aromă de ananas (două boabe, roşu şi galben).

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.