MENIU CAUTĂ
04 Iun. 2015 14:15

Cinci militari răniți în război au primit legitimațiile de sportivi la CSA Steaua / GALERIE FOTO

Distribuie

[gallery ids="1365158,1365161,1365160,1365159,1365162"]

Clubul Sportiv al Armatei Steaua, prin comandantul său, George Boroi, i-a legitimat pe cinci militari români răniți în teatrele de operații. Aceștia vor participa la Jocurile Olimpice ”Invictus”, precum și la alte competiții paralimpice.

În cadrul unui eveniment la care a participat întreg personalul clubului militar bucureștean, președintele George Boroi le-a înmânat legitimațiile de sportivi și primul echipament militarilor Ionuț Butoi, Eugen Mănăilă, Costel Stanciu, Costi Slăniceanu și Marian Nicula. Profund impresionați de primirea făcută de noii colegi, cei cinci sportivi militari au îmbrăcat emoționați tricourile de steliști. ”Ne dorim să contribuim și noi la zestrea de medalii și trofee a clubului. Suntem nerăbdători să începem să muncim pentru asta, iar primul antrenament începe peste o jumătate de oră”, a declarat Eugen Mănăilă.

Legitimarea celor cinci sportivi a fost posibilă ca urmare a deciziei ministrului apărării naționale Mircea Dușa, care a dispus completarea regulamentului intern de funcţionare al CSA Steaua Bucureşti, cu reglementări care să asigure condiţiile necesare antrenării veteranilor răniţi în teatrele de operaţii. Sportivii și-au propus să participe anul viitor la Jocurile Olimpice ”Invictus”, o competiţie internaţională patronată de Fundaţia Regală a Ducelui şi Ducesei de Cambridge, a Prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie, dedicată celor răniți în teatrele de operații.

La ediția din 2014 a concursului au participat peste 600 de veterani, iar de anul viitor și România va avea reprezentanți, prin sportivii steliști. Costel Stanciu se antrenează pentru ciclism și șah, Costinel Slăniceanu pentru ciclism-recumbent bike și tir cu arcul, Marian Nicula a optat pentru atletism și ciclism, Ionuț Butoi pentru înot și tir, iar Eugen Mănăilă pentru tir cu arcul și înot.

Președintele CSA Steaua București, George Boroi, le-a urat mult succes noilor sportivi și i-a asigurat de tot sprijinul  necesar pentru ca obiectivul propus să fie îndeplinit.

Citește mai multe despre razvan rat, Euro 2016, irlanda de nord, Romania și Steaua pe Libertatea.

Comentarii