Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ciprian Marica luptă contra abuzului fizic și psihic asupra tinerilor. Fostul internațional, alături Cartoon Network și Asociației Telefonul Copilului

Ciprian Marica luptă contra abuzului fizic și psihic asupra tinerilor. Fostul internațional, alături Cartoon Network și Asociației Telefonul Copilului

Ciprian Marica luptă contra abuzului fizic și psihic asupra tinerilor. Fostul internațional se alătură Cartoon Network și Asociației Telefonul Copilului în campania națională anti-bullying.

A avut loc, marți, a treia ediție a campaniei „Clubul Prieteniei”. Prietenia este considerată simbolul acestui proiect, fiind un element recunoscut de toți copiii. Ciprian Marica,fostul căpitan al echipei naționale de fotbal s-a alăturat ca ambasador, fiind considerat un model pentru tineri.

În cadrul campaniei, există și o platformă online, pusă la dispoziție de Cartoon Network.

Anul trecut, Asociația Telefonul Copilului a acordat sprijin unui număr de peste 1.500 de cazuri de tip bullying, cu 25% mai mult decât în 2015. Victimele au majoritatea o vârstă sub 10 ani, iar incidentele sunt provocate de personalul care lucrează cu copiii.

Ciprian Marica luptă contra abuzului fizic și psihic asupra tinerilor, devenind vectorul de mișcare al campaniei.

Proiectul își propune să ajute tinerii afectați de bullying și să susțină desemnarea unei zile de conștientizare a fenomenului în România.

Termenul din limba engleză ”bullying” a fost păstrat, în lipsa unui echivalent în limba română, element considerat simbolic pentru întregul proiect.

FOTO: Adrian Manolache

Close
Închide
  Close