Mergi direct la conținut »
CNI afirmă că lucrările la stadioanele Steaua şi Giuleşti sunt în grafic
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > CNI afirmă că lucrările la stadioanele Steaua şi Giuleşti sunt în grafic

CNI afirmă că lucrările la stadioanele Steaua şi Giuleşti sunt în grafic

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, au verificat în luna martie stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua Bucureşti şi Giuleşti „Valentin Stănescu”.

”Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele două stadioane și ne vom ține de cuvânt. Constructorii ne-au asigurat că se lucrează non-stop, inclusiv noaptea şi în weekenduri, întrucât este foarte important să ne încadrăm în termene şi să ne respectăm angajamentele faţă de UEFA. De aceea, eu voi merge săptămânal pe stadioane pentru a verifica stadiul lucrărilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, citat de frf.ro.

Pentru stadionul Steaua Bucureşti a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pe 25 februarie 2019. La finalizare, stadionul va avea o capacitate de 31.254 de locuri, o suprafaţă construită de 82.000 mp, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse).

Lucrările la stadionul Steaua avansează

Stadionul Giuleşti ”Valentin Stănescu” este în plin proces de demolare şi, în cel mai scurt timp, se va depune documenţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe şi cote incluse), iar după reconstrucţie, arena va beneficia de 14.000 de locuri şi o suprafaţă de joc de 105 m lungime şi 68 m lăţime.

Stadionul Giuleşti ”Valentin Stănescu” este în plin proces de demolare

Cele două obiective vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare
Recomandări

Cea mai mare pedeapsă în dosarul colectiv nu au primit-o patronii, nici Piedone. Cine a luat 12 ani și 8 luni de închisoare

Arena Naţională va găzdui patru partide ale EURO 2020. Trei meciuri ale grupei C, pe 14, 18 și 22 iunie și o optime de finală pe 29 iunie 2020.

Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la București. În primele partide din preliminarii, tricolorii au pierdut, 1-2, în Suedia, și au câștigat, 4-1, acasă, cu Feroe.

VIDEO | A început înscrierea pentru biletele la turneul final EURO 2020. Vânzarea începe pe 12 iunie 2019.


Citește și: VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: “Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

Close
Închide
  Close