Mergi direct la conținut »
Cornel Dinu îl acuză pe Crăciunescu că a luat mită de la Bernard Tapie. Întrebat de GSP despre mita de 20.000 de dolari, fostul patron Olimpique Marseille reacționează dur: „Vreți să-mi provocați moartea?”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cornel Dinu îl acuză pe Crăciunescu că a luat mită de la Bernard Tapie. Întrebat de GSP despre mita de 20.000 de dolari, fostul patron Olimpique Marseille reacționează dur: „Vreți să-mi provocați moartea?”

Cornel Dinu îl acuză pe Crăciunescu că a luat mită de la Bernard Tapie. Întrebat de GSP despre mita de 20.000 de dolari, fostul patron Olimpique Marseille reacționează dur: „Vreți să-mi provocați moartea?”

Acuzații uluitoare făcute de Cornel Dinu și dezvăluite de Gazeta Sporturilor! Acesta susține că fostul arbitru Ion Crăciunescu a fost corupt de Bernard Tapie pentru a nu acorda un cartonaș galben. Totul a avut loc în 1993, când Olimpique Marseille juca ultimul meci din grupa de Liga Campionilor, la Bruges.

De Alin Grigore,

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia manuscrisului ultimei cărți biografice scrise de Cornel Dinu, “Misterele lui Mister”. Pe parcursul câtorva zeci de pagini, fostul selecționer scrie despre culisele întunecate ale fotbalului european de top. Printre ele, Dinu povestește detaliile mituirii arbitrului Ion Crăciunescu de către Bernard Tapie, patronul lui Marseille.

Tapie avea nevoie de Dinu pentru a ajunge la arbitrul FIFA Ion Crăciunescu, care fusese delegat să arbitreze ultimul meci din grupa de Liga Campionilor a lui Marseille, la Bruges. Doleanța patronului Tapie era ca Basile Boli, fundașul francezilor, să nu primească un cartonaș galben. Crăciunescu nu l-a avertizat pe Boli în acea partidă, iar în finala cu AC Milan fundașul ivorian a adus victoria francezilor.

Acuzațiile grave făcute de Cornel Dinu, dezvăluite de Gazeta Sporturilor, au ajuns rapid și în presa internațională. De altfel, fostul patron al lui Marseille a fost contactat de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, prin intermediul partnerilor francezi de la Mediapart.

Nervos, Tapie (76 de ani) a întrebat inițial: “Vreți să-mi provocați moartea? Îmi pare rău pentru voi, dar trebuie să mai așteptați”.

Ulterior, el s-a dezlănțuit: “E spre binele acestui Mister să vină cu dovezi și mărturii pentru a-și demonstra acuzațiile! Au trecut 30 de ani, i-a luat mult timp să-și împace conștiința. Dar, în fața unui tribunal, nu va fi complicat să demonstrez că aceste lucruri sunt delirante. Marseille și-a câștigat meciurile pentru că, la vremea respectivă, era cea mai bună echipă din Europa, împreună cu Milan. Rahaturile astea nu vor înceta niciodată.

Citește în continuare răspunsul omului de afaceri francez, ce spune Ion Crăciunescu, dar și ce titrează presa sportivă internațională despre dezvăluirile GSP.

Close
Închide
  Close