Mergi direct la conținut »
Cum își cheltuiește banii Cristiano Rolando, fotbalist care a câștigat 109 milioane de dolari doar în 2019
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cum își cheltuiește banii Cristiano Rolando, fotbalist care a câștigat 109 milioane de dolari doar în 2019

Cum își cheltuiește banii Cristiano Rolando, fotbalist care a câștigat 109 milioane de dolari doar în 2019

În vârstă de 34 de ani, Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai plătiți sportivi din lume.

De Ciprian Iana,

De altfel, într-un top al fotbaliștilor, atacantul portughez de la Juventus Torino este întrecut doar de către marele său rival, argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona.

Conform unui clasament întocmit de către Forbes, Cristiano Ronaldo a încasat, numai în anul 2019, 109 milioane de dolari, bani provenind din reclame, salariul de fotbalist, postările pe site-urile de socializare și alte contracte de sponsorizare, iar în ultimii zece ani, 800 de milioane de dolari.

Dar cum își cheltuie banii Cristiano Ronaldo? Businessinsider.com a făcut o ”listă” cu lucrurile pentru care fotbalistul a scos din buzunar sume importante.

Astfel, unul dintre cele mai mari hobby-uri ale lui Ronaldo sunt mașinile. Conduce un Lamborghini Aventador de 300.000 de dolari (207.000 de lire sterline), împreună cu Maserati, notează Business Insider.

De asemenea, el deține că deține un Bentley, un Porsche și un Mercedes, printre altele.

În martie 2019, Ronaldo a adăugat la colecția sa un Rolls Royce de 360.000 de dolari, o mașină pe care numai cei mai buni și mai bogați jucători din lume au reușit să pună mâna pe cap. Este primul SUV realizat vreodată de Rolls Royce.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Nu întotdeauna este însă atent cu vehiculele sale. În 2009, Ronaldo a făcut praf un Ferrari de 320.000 de dolari (221.000 de lire sterline) la Manchester (Marea Britanie), unde juca în acel moment.

În plus, Cristiano Ronaldo a investit sume importante în vile de locuit. Ronaldo locuiește într-o vilă de 6,2 milioane de dolari (4,8 milioane de lire sterline) în La Finca, un cartier exclusivă din Madrid (Spania), construită de arhitectul Joaquin Torres.

Locuința de lux are o sală de gimnastică complet echipată, o piscină în aer liber și o încăpere plină cu trofeele jucătorului.

În 2015, Ronald a plătit 18,5 milioane de dolari (13 milioane de lire sterline) pentru un apartament din Turnul Trump al Manhattanului.

Înainte de a o achiziționa Ronaldo, reședința de 2 500 de metri pătrați a aparținut lui Alessandro Proto, un fost partener de afaceri al lui Donald Trump, nota Business Insider la acea vreme.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Cristiano Ronaldo a intrat și în afaceri imobiliare, inaugurând un hotel cu temă fotbalistică în orașul său natal din Madeira, Portugalia.

Hotelul ”Pestana CR7” cu 48 de camere, este parțial deținut de Ronaldo, și are mochete pe holuri care se aseamănă cu un teren de fotbal, precum și obiecte sportive de colecție, cum ar fi cămășile, trofeele și pantofii de sport Ronaldo.

Atacantul de la Juventus este și un iubitor de ceasuri scumpe. Cristiano Ronaldo a fost văzut purtând un ceas Jacob și Co. de 160.000 de dolari.
În decembrie 2019, el purtat cel mai scump ceas pe care Rolex l-a făcut vreodată, în valoare de 500.000 de dolari, la o conferință din Dubai.

Ronaldo a băgat bani și în propria imagine de…ceară, plătind aproape 30.000 de dolari pentru a avea o statuie din ceară făcută de el însuși, pe care să o poată ține acasă.

Potrivit The Independent, Ronaldo a decis că își dorește o sculptură din ceară, după ce a s-a văzut printre exponatele de la Muzeul de Ceară din Madrid.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

Evident, o bună parte din bani s-au dus pe cei apropiați. A fost timp de patru ani împreună cu modelul Irina Shayk, iar după despărțirea din 2015, trăiește o poveste de dragoste alături de prietena sa, Georgina Rodriguez.

În total, Cristiano Ronaldo are trei copii, ultimul, Alana Martina, de doi ani, împreună cu Georgiana.

Ronaldo bagă bani și în cariera fiul său cel mai mare, Cristiano Jr., care dorește să ajungă fotbalist, precum tatăl său.

Tânărul de nouă ani joacă la o echipă din cadrul academiei lui Juventus, formațioe la care evoluează și tatăl său. ”Joacă pentru Juventus și se adaptează foarte bine”, a declarat Ronaldo pentru DAZN despre fiul său”.

Fotbalistul de top este , de asemenea, un pasionat de modă, adesea văzut purtând costume scumpe. Ronaldo și-a stabilit, din 2009, propriul brand de modă – CR7 – care produce de la pantofi și șipci, până la lenjerie și chiar parfumuri.

Considerat un fan al crioterapiei, unde corpul este supus la temperaturi cât mai scăzute de minus 264 grade Fahrenheit pentru a ajuta mușchii să se recupereze și pentru a intensifica vigilența, Ronaldo și-a instalat, în 2013, în casa sa o criocameră în valoare de aproape 50.000 USD.

O parte din banii obținuți de starul portughez sau dus și pe amenzi. Se presupune că Ronaldo a plătit o amendă în valoare de 21,8 milioane de dolari, într-un caz de evaziune fiscală în Spania. El fusese acuzat de fiscul iberic că a redirecționat venitul către un paradis fiscal din Insulele Virgine Britanice.

Nu în ultimul rând, Cristian Ronaldo a finanțat acțiuni caritabile. Donațiile sale au inclus 165.000 de dolari către un centru de luptă împotriva cancerului cancer portughez și 83.000 de dolari pentru a finanța o intervenție chirurgicală a creierului unui fan de 10 ani.

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close