MENIU CAUTĂ

Cum l-a ratat Deportivo La Coruña pe Cristiano Ronaldo. ”Era doar un copil”

Distribuie

Fostul președinte Augusto Cesar Lendoiro, 73 de ani, cel care a făcut-o mare pe Deportivo La Coruña la începutul anilor 2000, ducând-o pe culmi în La Liga și în Liga Campionilor, povestește cum a dat piciorul șansei de a-l avea în lot pe Cristiano Ronaldo.

”Mi-au cerut 12 milioane de euro, pe când avea doar 18 ani. Erau bani mulți”, spune Augusto Cesar Lendoiro, care a explicat cum a ratat să-l aducă pe portughez pe ”El Riazor”.

În vara anului 2003, când Chelsea plătea 23 de milioane de euro Parmei pentru Adrian Mutu, Ronaldo ajungea de la Manchester United.

”Eduardo Lopez Beci, secretarul tehnic de la Deportivo, l-a văzut jucând pe Cristiano Roland și ne-a avertizat. Din acel moment, am început să urmărim câteva video-uri la 17 și la 18 ani. Sporting ne-a cerut 11 sau 12 milioane de euro. Jucătorul pe care plătisem cel mai mult era Rivaldo. Ne-a constat 6 milioane. Atunci, Ronaldo era doar un copil. Manchester United a plătit 12 milioane, cât cerea Sporting, și l-a luat”, a declarat Lendoiro presei spaniole.

Deportivo, fostul club al lui Florin Andone, a câștigat unicul titlu în campionatul Spaniei în sezonul 1999-2000, iar în Liga Campionilor a eliminat-o pe AC Milan, în ”sferturile” din 2003-2004.

Portughezul Cristiano Ronaldo a ”explodat” la Sporting Lisabona cu Loți Boloni pe bancă și având coleg de echipă pe Marius Niculae.

Comentarii