Mergi direct la conținut »
Cupa Mondială de sanie 2019, la Vatra Dornei. Austriecii și italienii au supus pârtia Bucovina
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Cupa Mondială de sanie 2019, la Vatra Dornei. Austriecii și italienii au supus pârtia Bucovina

Cupa Mondială de sanie 2019, la Vatra Dornei. Austriecii și italienii au supus pârtia Bucovina

A fost decalat cu zi programul pentru Cupa Mondiale de sanie 2019, la Vatra Dornei, din cauza faptului că gheața de pe pista naturală Bucovina a pierdut din centimetri în urma temperaturilor neobișnuit de ridicate înregistrate în ultimele zile.

ACTUALIZARE 10 februarie. Duminică, 10 februarie, în municipiul Vatra Dornei, s-a desfăşurat Cupa Mondială de Sanie pe pârtie naturală la probele simplu feminin, simplu masculin și dublu.

La această competiție au luat startul peste 50 de concurenți din 13 țări, iar în urma celor două manșe de concurs, sportivii din Italia și Austria au dominat primele locuri din clasament. În plus, Austria a obținut o dublă victorie la proba de simplu masculin, după ce Thomas Kammerlander și Michael Scheikl au ocupat primele locuri pe podium.

Austria nu a mai avut doi sportivi cu cele mai bune rezultate în această probă din anul 2014. Evelin Lanthaler din Italia a câștigat pentru a treia oară Cupa Mondială (2016, 2018, 2019), iar la Vatra Dornei a sărbătorit a șasea victorie din acest sezon.

Italienii Patrick Pigneter și Florian Clara au cucerit cea de-a zecea victorie în Cupa Mondială la dublu. Campionii mondiali au găsit cea mai rapidă linie în ambele manșe pe pârtia Bucovina și au sărbătorit al patrulea succes al sezonului.

Cupa Mondiala de Sanie pe pârtie naturală din Vatra Dornei s-a încheiat cu festivatea de premiere care a avut loc la baza pârtiei Bucovina.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

 

ACTUALIZARE 10 februarie. Azi, la Vatra Dornei, se dau medaliile.

ACTUALIZARE 9 februarie. Sâmbătă, pârtia Bucovina a găzduit antrenamentele oficiale, iar după a doua manșă, la simplu masculin cel mai bun timp a fost obținut de austriacul Thomas Kammerlander. Atât la proba de simplu feminin, cât și la dublu, italienii au avut cele mai rapide coborâri, respectiv italianca Greta Pinggera și echipajul format din Patrick Lambacher și Matthias Lambacher.

La masculin, Alex Gruber (ITA) conduce clasamentul general cu 470 de puncte, urmat de Thomas Kammerlander (AUT), cu 440 de puncte, şi Patrick Pigneter (ITA), cu 335 de puncte. Dacă Gruber rămâne în faţa Kammerlander în România, atunci va fi foarte dificil pentru câştigătorul ultimelor două sezoane să-şi apere titlul în ultima etapă, desfăşurată acasă, în perioada 14 – 16 februarie, pe pista de sanie din Umhausen (AUT). Patrick Pigneter a câştigat ultima Cupă Mondială la Vatra Dornei în ianuarie 2016, înaintea lui Alex Gruber şi Thomas Kammerlander, dar în mod sigur, în etapa din acest weekend italianul va oferi spectacol pe pârtia “Bucovina”, el fiind foarte îndrăgit de spectatorii dorneni.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

În proba feminină, campioana mondială Evelin Lanthaler (ITA) conduce cu 500 de puncte, urmată de Greta Pinggera (ITA) şi Ekaterina Lavrenteva (RUS) cu 365 puncte fiecare. Lanthaler are nevoie de locul trei în România pentru a a-şi asigura câştigarea pentru a treia oară a Cupei Mondiale, indiferent de rezultatul urmăritorilor şi rezultatul din etapa de peste o săptămână de la Umhausen. În 2016, la Vatra Dornei, Lanthaler a câştigat în faţa lui Tina Unterberger (AUT) şi Lavrenteva.

În proba de dublu, Patrick Pigneter / Florian Clara (ITA) au un avans de 105 de puncte în faţa dubloului Alexandr Egorov / Petr Popov (RUS) după cele trei victorii de până acum. Dacă italienii se clasează în faţa ruşilor sâmbătă, atunci cei doi campioni mondiali la dublu vor obţine pentru a zecea oară Cupa Mondială.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

ACTUALIZARE 8 februarie. Festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale de sanie pe piste naturale.

Vatra Dornei găzduiește la finalul acestei săptămâni Cupa Mondială de sanie pe pistă naturală, competiție unică în România care va reuni la start cei mai titrați sportivi la aceasta disciplina, printre care campionii mondiali și europeni.

”Muncim la foc continuu, zi și noapte, pentru a oferi cele mai bune condiții de desfășurare a Cupei Mondiale de Sanie pe pârtie naturală. Împreună cu delegați tehnici de la Federația Internațională de Sanie am udat pârtia joi noapte la intervale de 4 ore, repetam procedura și vineri, astfel încât sportivii sa aibă un strat perfect de gheață pentru o competiție de asemenea anvergura. Așadar, amânăm pentru mâine antrenamentele programate astăzi și va așteptăm sa îi încurajați pe concurenții din cele 13 țări și totodată sa urmăriți o competiție extrem de spectaculoasă și unica în România”, au anunțat organizatorii.

Programul pentru sâmbătă, 9 februarie:
9:00 prima a manșa de antrenamente – sanie masculin și feminin
11:00 a doua manșa de antrenamente – sanie masculin și feminin
13:00 prima manșa de antrenamente – sanie dublu
14:00 a doua manșa de antrenamente – sanie dublu

Close
Închide
  Close