14 Noi. 2017 10:21

Cupa Mondială, fără Italia. Ce alte naționale mari au ratat turneul final. Drama Franței din 1993 / VIDEO

Distribuie

Cupa Mondială Rusia, fără Italia. Ce alte mari naționale au ratat turneul final. Drama Franței din 1993.

Mondial fără Italia! Cvadrupla campioană a lumii este marea absentă a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, după ce a terminat la egalitate cu Suedia, 0-0, luni seara, la Milano, în manșa a doua a barajului de calificare pentru turneul final din Rusia. Suedia devine cea a 29-a echipă care se califică la CM 2018, grație victoriei din tur, cu scorul de 1-0.

Italia a mai ratat participarea doar la două ediții ale Mondialului, în 1930, când a refuzat participarea, și în 1958, în Suedia, când nu a reușit să se califice. Suedia nu a mai participat la o Cupă Mondială din 2006.

Fără Franța și fără Anglia, în 1994

Absența Squadrei de la marele bal din Rusia 2018 completează lista cu nume mari care nu au reușit calificarea la turneul final mondial. În 1994, la ediția cea mai de succes a României (sferturile de finală pentru 'tricolori'), au lipsit Anglia și Franța.

'Cocoșii' au ratat la mustață prezența la World Cup 1994, Campionatul Mondial intrat în istorie cu cel mai mare număr de spectatori. În ultimele două meciuri din grupă, francezii aveau nevoie de un singur punct, din dubla cu Israel și cu Bulgaria. Le-a pierdut pe ambele, deși a evoluat acasă și avea în componență nume grele (Lama, Blanc, Cantona, Papin, Ginola). 

Cu două etape înaintea terminării preliminariilor CM’ 94, Franţa avea două puncte peste Suedia şi 3 peste Bulgaria. Se dădeau două puncte la victorie, unul la egal. Cum aveau încă două meciuri numai acasă, 'cocoşii' s-au crezut deja calificaţi. Dar…

Pe 13 octombrie, 2-3 cu Israel (Ronny Levy integralist), cu ultimul gol primit în minutul 90. Coşmar cu repetiţie pe 17 noiembrie: 1-2 cu Bulgaria, cu 'dubla' lui Emil Kostadinov, în minutele 37 şi 90, la ultimul gol șutând de lângă Laurent Blanc. Franţa a terminat pe 3, în SUA s-au dus Suedia şi Bulgaria.

FRANŢA: Lama – Desailly, Roche, Blanc, Petit – Le Guen, Deschamps, Sauzee (Guerin), Pedros – Cantona, Papin (Ginola)
Antrenor: Gerard Houllier

BULGARIA: Mihailov – Kremenliev, Ivanov, Houbtchev, Tsvetanov (Alexandrov) – Yankov, Letchkov (Borimirov), Balakov – Kostadinov, Penev, Stoicikov
Antrenor: Dimităr Penev

Peste 4 ani, în 1998, francezii au reușit să câștige titlul suprem, la o ediție găzduită la ei acasă.

 

Loading...
Comentarii