Luca Spaziani, apărătorul chelnerului, susține că Adi trebuie să plătească cei 15.000 de euro înainte de verdictul ultimei instanțe. Avocatul jucătorului român, Filippo Bellagamba, nu a putut fi contactat, însă Spaziani nu știa nimic despre un apel la decizia din 23 octombrie 2015.

”Dacă Mutu nu plătește, el nu poate intra în Italia!, susține Spaziani, în exclusivitate pentru Libertatea și SportNews.libertatea.ro. ”Mutu nu mai apare cu nici o proprietate la Florența sau la Cesena. Și-a schimbat domiciliul, echipa, e greu de găsit. Cert e că dacă nu achită amenda penală, riscă mult. Pedeapsa cu suspendare poate deveni cu executare”.

”Pe Mutu nici nu l-a interesat situaţia clientului meu. Nu ne-a contactat nici el, nici avocatul lui. Au fost câteva tentative de împăcare la început (n.r. s-a vorbit de o sumă între 2.000 de euro și 10.ooo de euro pentru ”pace”, plus o mașină, dar discuțiile s-au sistat). Cazul a mers mai departe în justiţie. Clientul meu vrea să-şi recupereze banii cheltuiţi pe operaţii, plus daune morale”, a mai spus avocatul lui Recaj, Luca Spaziani.

“Au fost zvonuri că Mutu i-ar fi dat 10.000 de euro şi o maşină kosovarului. Prostii! De fapt, cei doi au picat la pace pentru o sumă mult mai «subţire», ca să nu zic derizorie. 2.000 de euro au fost de ajuns. Din câte ştiu eu, Racaj a folosit 800 de euro pentru operaţia estetică, să-şi îndrepte nasul, iar restul i-a băgat în buzunar. A zis şi «sărut mâna!» pe praful ăsta! Aşa că Adrian e liniştit acum, are toate motivele să marcheze golul 34 sub tricolor şi să-l egaleze pe Hagi”, a dezvăluit un apropiat al “Briliantului”, în 2011, la un an după incident. 

Conform lui Spaziani, barmanul kosovar trăiește și muncește în Austria, fiind căsătorit cu o austriacă.

Concluzia apărătorului lui Berat. ”Dacă vrea să mai vadă vreodată Italia, Adrian trebuie să plătească!”. 

În 2010, Beraj Racaj i-a cerut 100.000 de euro lui Adrian Mutu pentru a mușamaliza cazul. (DETALII, AICI)

mutu 3

Mutu a vrut să revină la Fiorentina în 2015

ISTORICUL CAZULUI

În octombrie 2010, Adrian Mutu a agresat un ospătar într-un local din Florența, cu o săptămână înainte de expirarea suspendării sale de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină. Conform martorilor, Mutu s-a certat cu chelnerul kosovar Beraj Racaj, din cauza notei de plată, în jurul orei 5.00 dimineața, după care l-a lovit de două ori cu pumnul și apoi cu piciorul în timp ce chelnerul se afla la pământ.

Ad placeholder
Sondaje contradictorii cu trei zile înainte de alegerile pentru Primăria Capitalei. De ce depinde totul
Recomandări
Sondaje contradictorii cu trei zile înainte de alegerile pentru Primăria Capitalei. De ce depinde totul
Mutu Grigoras

Mutu va juca ASA Tîrgu Mureș, cu gândul la Euro 2016

Berat Racaj, un kosovar de 28 de ani la acea dată, care locuia la Scandicci Alto (Florența), a fost transportat la spitalul Santa Maria Nuova și i s-a eliberat un certificat medical valabil o perioadă de 25 de zile, suficient pentru a intenta proces fotbalistului român.

După cum relata Corriere dello Sport, Mutu și doi prieteni au comandat o sticlă de vin, iar după ce au consumat-o au dorit să plece, fiind opriți de chelner, care le-a cerut plata. Mutu i-a explicat că are cont deschis în localul cu pricina. Patronul a intervenit pentru a calma spiritele, dar Mutu l-a înjurat pe chelner, care a răspuns la rândul său, iar de aici lucrurile au degenerat. Racaj s-a ales cu o „traumă contuzivă cranio-facială, cu escoriații multiple, contuzii la torace și la abdomen, fractură a piramidei nazale”.

Conform chelnerului, Adrian Mutu a sosit la discoteca Full Up, aflată în centrul istoric al Florenței, în jurul orei 03,30, însoțit de doi prieteni și au comandat băuturi alcoolice într-un separeu. O oră mai târziu, cei trei au dorit să plece și au cerut nota, povestește Racaj, dar când acesta a revenit Mutu și prietenii săi nu mai erau. Racaj a ieșit din local și a fugit după ei, cerându-le să plătească. Atunci, Mutu ar fi spus că va plăti altădată și ar fi vrut să discute cu patronul. Mutu ar fi plecat pretinzând că și-a pierdut portofelul și merge acasă să ia bani. După 20 de minute, Mutu a reveni, a vorbit cu patronul și a achitat nota. Kosovarul și-a cerut scuze că nu știa faptul că Mutu avea cont deschis în acel local, dar fotbalistul l-ar fi scuipat pe chelner. La un moment dat, Mutu l-ar fi lovit cu pumnul pe Racaj, care a încercat să se apere, dar s-a împiedicat și a căzut. Mutu a profitat de acest lucru și l-a luat la șuturi, după care s-a urcat în automobilul Porsche Cayenne și a plecat.

Ad placeholder
Părinte indignat pe reflexul mușamalizării după incidentul cu lampa UV de la “Lazăr”: “Copiii noștri ajung la spital, iar părinții fac ode directoarelor și caută «turnătorul»!”
Recomandări
Părinte indignat pe reflexul mușamalizării după incidentul cu lampa UV de la “Lazăr”: “Copiii noștri ajung la spital, iar părinții fac ode directoarelor și caută «turnătorul»!”
cameriere

Așa arăta Berat Racaj, după ce a fost bătut de Adrian Mutu

Luca Spaziani, avocatul barmanului kosovar Recaj Beraj, a comentat și decizia prin care fotbalistul Adrian Mutu a primit o condamnare de 14 luni cu suspendare de către Tribunalul din Florența și la plata unor daune de 15.000 de euro, plus cheltuielile de judecată: ”Justiția a triumfat! Clientul meu a suferit două operații de reparare ale nasului”.

Ad placeholder
O asistentă medicală condamnată în 2017 pentru trafic de influență la operații a ajuns consilier juridic la primăria condusă de Daniel Florea!
Recomandări
O asistentă medicală condamnată în 2017 pentru trafic de influență la operații a ajuns consilier juridic la primăria condusă de Daniel Florea!

Alte fapte de vitejie ale lui Mutu

August 2006. Episodul Constanţa. Înaintea meciului România – Bulgaria 2-2, din preliminariile CE 2008, Adi Mutu a bătut cu ranga un chelner din Constanţa. Mutu a intrat în conflict cu ospătarul Gigi Grosu şi l-a chemat în camera de hotel să-i dea un tricou. Acolo l-a bruscat!

IMG_9026

Gigi Grosu s-a dat zmeu, dar Mutu l-a ”curentat”

Aprilie 2010. Episodul Firenze. A bătut doi indivizi într-o parcare din faţa unui restaurant din Firenze. Totul s-a întâmăplat la ora 2 noaptea. Mutu a susţinut că cei doi i-au făcut avansuri soţiei sale.

Ar avea de dat 211.293 de euro în dosarul de evaziune ”Fuorigioco”

Mutu mai are o problemă. După ce numele său a apărut în dosarul ”Fuorigioco”, în care sunt luate la verificat transferurile de fotbaliști efectuate de nu mai puțin de 35 de cluburi din Peninsulă, el a reacționat și a afirmat că nu are nici o legătură.

Ad placeholder

“Eu nu sunt acuzat de evaziune fiscală, aşa cum redau ziarele şi televiziunile din România (încă o aberaţie!!) Ce se întâmplă în Italia e exact ce s-a întâmplat în România cu ‘dosarul transferurilor în care erau acuzaţi preşedinţii de cluburi şi agenţii de jucători, aşa zişii ‘procuratori, nu jucătorii care au fost transferaţi de aceştia!! Asta se investighează în Italia, transferurile, mai bine zis dacă cluburile au declarat toţi banii, câţi bani au dat la agenţi şi dacă aceştia au declarat banii încasaţi!!! Eu nu am fost citat să mă prezint pentru declaraţii!!”, a notat Adrian Mutu, pe contul personal al unui site de socializare.

Adrian Mutu a jucat în Italia la Internazionale, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena. În prezent, atacatul în vârstă de 37 de ani a semnat un contract cu ASA Târgu Mureș și speră să prindă lotul echipei naționale pentru turneul final al Campionatului European din Franța. 35 de cluburi – printre care se numără AC Milan, Napoli ori Lazio – și 64 de persoane sunt implicate în dosarul “Fuorigioco” (Offside). Apare și numele lui Alessandro Moggi, cel care a rezolvat transferul lui Mutu la Juventus, în 2004, când s-a folosit de o afacere în care a fost inclusă și Livorno. Actuala anchetă vizează transferuri efectuate între anii 2009 și 2012.

Totuși, procuratura italiană a pus sechestru pe conturi și bunuri imobiliare în valoare de 12 milioane de euro. Mutu apare printre evazioniștii cercetați. 211.293 euro însumează prejudiciul adus fiscului italian, locul 8 în topul celor mai mari din acest caz, potrivit Gazetei. Problemele ar fi apărut din cauză că, pe atunci când juca la Fiorentina, primea salariul fără cota de 15% cuvenită agentului și plătea taxe mai mici. De asemenea, în declarația fiscală nu a precizat bonusurile primite din partea clubului, reprezentând compensația impresarului.

Ad placeholder

Acuzat că a petrecut în cantonamentul lui ASA, Mutu se disculpă

Adrian Mutu (37 de ani) s-a făcut băiat cuminte, chiar dacă presa tabloidă a scris că Briliantul ar fi bifat deja prima sa escapadă la ASA. „Sunt minciuni”, a negat Mutu,pentru Dolce Sport. ”Briliantul” garantează că escapadele sale sunt de domeniul trecutului. Despre grăsuțul fotbalist s-a scris ar fi călcat deja pe bec la ASA, împreună cu Marius Constantin şi Gabi Matei, în urmă cu câteva zile, câd ar fi zăbovit într-un club până la 5 dimineața.

„Martori îmi sunt colegii, staff-ul, toată lumea care e pe aici şi stă pe lângă noi. Sunt articolele comandate, probabil deranjez cu această ambiţie de a juca la Campionatul European şi fac tot posibilul ca să ma denigreze. Dar o să trec şi peste asta”, a spus Mutu, pentru Dolce Sport. Inclusiv antrenorul Petre Grigoraş a confirmat spusele lui Mutu: „Am ramas putin surprins, nu stiu cum de a aparut aceasta informație, dar eu neg in totalitate. Nu am avut nici un fel de problema cu ei”. ”Grig” a dezvăluit și adevăratul motiv pentru care Mutu n-a fost folosit în primul amical al mureşenilor: „Nu știu ce antrenor ar fi putut să bage în teren un jucător care venea dupa o pauză de o lună și ceva și avea doar trei zile de antrenament”.

DETALII AICI.

A ajuns om al străzii la 37 de ani după ce și-a pierdut toată averea. Imagini incredibile cu fostul sportiv care cerșește pe stradă
PARTENERI - GSP.RO
A ajuns om al străzii la 37 de ani după ce și-a pierdut toată averea. Imagini incredibile cu fostul sportiv care cerșește pe stradă
Am GĂSIT-O! Unde se ascunde Adriana Iliescu și DE CE! Viitorul tată al Elizei spune unde e cea mai bătrână mamă din România
PARTENERI - PLAYTECH
Am GĂSIT-O! Unde se ascunde Adriana Iliescu și DE CE! Viitorul tată al Elizei spune unde e cea mai bătrână mamă din România
Horoscop 25 septembrie 2020. Leii trebuie să evite excesele de autoritate, mai ales pe cele legate de muncă
HOROSCOP
Horoscop 25 septembrie 2020. Leii trebuie să evite excesele de autoritate, mai ales pe cele legate de muncă
ŞOC! Fotbalistul care l-a costat o avere pe Gigi Becali, dat dispărut: ”L-a văzut cineva?!” Unde a fost zărit ultima dată
Telekomsport
ŞOC! Fotbalistul care l-a costat o avere pe Gigi Becali, dat dispărut: ”L-a văzut cineva?!” Unde a fost zărit ultima dată