Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființare, pierzând barajul cu Universitatea Cluj (1-1 duminică seară, 0-2 în tur). Fanii Dinamo au avut un șoc.

Imediat după fluierul final al partidei cu U Cluj, jucătorii echipei Dinamo au fost escortați la vestiare de jandarmi, din cauza ultrașilor care au aruncat cu obiecte în ei și le-au adresat injurii.

Un fan aflat pe stadion pur și simplu s-a agăţat de gardul de la Tribuna 2 şi nu s-a mai mişcat de acolo. A rămas cu privirea în gol zeci de minute până când au intervenit jandarmii.

Echipaţi ca pentru o intervenţie de grad 0, jandarmii au venit spre tânărul fan pregătiţi pentru ce e mai rău. Când au realizat care e situaţie de fapt, jandarmii au încercat să poarte un dialog cu fanul dinamovist pentru a-l convinge să părăsească arena.


„Lăsați-mă, nu știți prin ce trecem noi! M-am certat cu mama, m-am certat cu nevasta. Voi știți decât să ne bateți și să ne dați amenzi. Nu vreau să plec de aici! Și-au bătut joc de mine. Tu nu știi ce înseamnă! Vreți să dați amenzi și să ne bateți. Nu sunt disperat! A murit o parte din mine azi! Tu nu o să poți să-nțelegi niciodată! Ia buletinul și dă-mi amendă cât vrei tu, dar lasă-mă în pace”, i-a spus tânărul suporter dinamovist jandarmului.

Potrivit clubului, Dinamo este prima echipă din România care s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (ediţia 1983-1984) şi în semifinalele Cupei Cupelor (ediţia 1989-1990).

„Dinamo nu a retrogradat niciodată, a evoluat de la înființare și până astăzi doar în prima ligă, fiind singura echipă din România care a rezistat de-a lungul timpului în prima divizie”, este mesajul încă postat pe site-ul clubului.

Urmărește-ne pe Google News