România a început competiţia cu o victorie, 10-7 cu Belgia, joi, dar apoi a cedat cu Belarus (9-10), vineri au pierdut primul meci cu Bulgaria (6-9), învingând apoi Croaţia, iar sâmbătă a surclasat Andorra cu 11-1 şi apoi a pierdut în faţa Irlandei cu 4-7.

Danemarca a ocupat primul loc, cu 7 victorii, urmată de Belarus, 5 victorii şi 2 eşecuri, Irlanda, 4 victorii şi 3 înfrângeri, Bulgaria, 4 victorii şi 3 înfrângeri, Belgia, 4 victorii şi 3 înfrângeri, România, 3 victorii şi 4 înfrângeri, Croaţia, o victorie şi 6 eşecuri, Andorra, 7 eşecuri. Primele patru clasate vor juca luni pentru medalii.

ACTULIZARE 14 aprilie. România a surclasat Andorra, 11-1 (al treilea succes în cinci meciuri). Tot azi, România – Irlanda 4-7. Tricolorii sunt pe locul 4-6 (din 8), cu trei victorii, la egalitate cu Bulgaria și Irlanda.

Curling în România: de la probleme financiare și antrenamente în mall-uri și la Budapesta la miezul nopții, la senatorul gheții!

ACTUALIZARE 13 aprilie, 20.30. România a surclasat Croația, 12-1. Tricolorii sunt pe 3, două victorii și două eșecuri. Conduc gazdele, danezii având patru succese din 4 posibile.

ACTUALIZARE 13 aprilie. România a pierdut joi seară, 9-10, cu Belarus, iar vineri dimineață, 6-9, cu Bulgaria. Azi, de la ora 19:00, urmează partida contra Croației.

ACTUALIZARE 12 aprilie. Prima victorie a României la Campionatul European de Curling, 10-7 cu Belgia, a fost obținută miercuri, după ce tricolorii au revenit spectaculos de la 2-7. Din echipa României face parte și un senator, Allen Coliban.

România mai are de disputat șase partide: Belarus (joi, ora 17:00), Bulgaria (vineri, ora 10:00), Croația (vineri, ora 19:00), Andorra (sâmbătă, ora 12:00), Irlanda (sâmbătă, ora 21:00, Danemarca (duminică, ora 14:30).

Naționala de curling nu beneficiază de condiții optime. În țară nu există nicio pistă e curling, oamenii se antrenează prin AFI Cotroceni, la miezul nopții, pe patinoarul din Brașov, pe la Budapesta, pe bani grei.

”Îmi aduc aminte de cea mai bună performanţă din istoria echipei României. Aceasta a jucat în Copenhaga în 2013 luând medalia de argint (în Divizia C, n. red.). Cred c㠑spiritul’ victoriei echipei noastre va reveni odată cu întoarcerea în această locaţie. Aştept cu nerăbdare campionatul şi cred în succes”, a declarat Vlastimil Vojtus (42 ani), un antrenor cu experienţă de peste 10 ani la nivel înalt, citat de Agerpres.

La competiţia găzduită de Taarnby Curling Club, alături de România, vor mai participa Andorra, Belgia, Belarus, Bulgaria, Croaţia, Danemarca şi Irlanda.

Meciurile se vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, de sâmbătă până duminică, iar apoi primele patru clasate vor juca luni pentru medalii, primele două echipe se vor înfrunta pentru medaliile de aur şi argint, iar următoarele două se vor bate pentru bronz.

România va debuta în turneul de la Copenhaga joi, contra Belgiei (09,00, ora României).


Citește și: Cine e Theo Pașa, bărbatul care-i face ochi dulci Simonei Halep. E prieten cu Lucian Becali. A dat chix în afaceri

După mulți ani de la despărțirea de Bianca Drăgușanu, Adi Cristea rupe tăcerea. Detaliu rușinos
GSP.RO

După mulți ani de la despărțirea de Bianca Drăgușanu, Adi Cristea rupe tăcerea. Detaliu rușinos

Reacția elegantă a Ioanei Ginghină după ce Papadopol a fost prins cu altă femeie
Unica.ro

Reacția elegantă a Ioanei Ginghină după ce Papadopol a fost prins cu altă femeie

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!
Viva.ro

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!