Mergi direct la conținut »
Etapă de Grand Slam la dans sportiv, la Sala Polivalentă din București. Competiția începe vineri
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Etapă de Grand Slam la dans sportiv, la Sala Polivalentă din București. Competiția începe vineri

Etapă de Grand Slam la dans sportiv, la Sala Polivalentă din București. Competiția începe vineri

Federația Română de Dans Sportiv (FRDS) și Federația Mondială de Dans Sportiv (WDSF)  organizează la Sala Polivalentă din Capitală, în premieră pentru România, o etapă de Grand Slam  la dans sportiv.

În perioada 15-17 martie 2019, toată elita dansului sportiv mondial va veni la București la Dancemasters, o competitie de tradiție aflată la ediția a 16-a, și care include prima din cele cinci etape de Mare Slam din 2019, celelalte fiind organizate de Italia, China, Germania și Rusia.

Peste 1.500 de dansatori din 27 de țări, între care și primele 10 perechi din topul mondial, vor participa la o etapă de Grand Slam la dans sportiv, o premieră pentru România, au anunţat organizatorii, joi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga: ”Un asemenea eveniment este o filă de istorie pentru dansul sportiv românesc, topul mondial al dansului sportiv românesc fiind prezent în capitală României. Noi ne-am remarcat în dansul sportiv mondial prin sportivii noştri prezenţi în finalele competiţiilor mondiale. Toate aceste rezultate sunt rodul muncii antrenorilor, sportivilor şi managementului federaţiei română de dans sportiv. Dansul rămâne un sport naţional, remarcat în capitalele de judeţ şi chiar şi în oraşele mai mici şi sperăm să-l dezvoltăm mai departe pentru a rămâne în continuare în topul dansului sportiv mondial”, a declarat Gliga.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, Shawn Tay, care a remarcat progresele făcute de România: ”Seria Grand Slam-urilor a început în 2004. România a arătat în aceşti ani o mare dezvoltare a dansului sportiv, având standarde dintre cele mai înalte. Astfel găsim România printre cele mai importante ţări din Europa care vor organiza un Grand Slam, alături de Italia, Germania şi Rusia. Iar pentru Asia va fi la Taipei”.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai României, Rareş Cojoc, multiplu campion naţional, speră ca etapa de Grand Slam de la Bucureşti să fie un succes pentru el. ”Pentru mine este o mare onoare să dansez la mine acasă şi aş vrea să transform acest Grand Slam într-o reuşită, deşi de multe ori un astfel de concurs poate părea o povară pentru un sportiv, pentru că vine cu o doză foarte mare de stres. Sper să fac faţă cu brio. Tinerii dansatori trebuie să înţeleagă cât de importantă este organizarea unui astfel de concurs la Bucureşti. Eu când eram de vârsta lor nici în cele mai frumoase vise ale mele nu puteam să îmi imaginez că un Grand Slam poate fi organizat în România. Este o mare provocare pentru mine şi sper să îi fac faţă cu brio”, a afirmat Rareş Cojoc.

Federaţia Română de Dans Sportiv (FRDS), Federaţia Mondială de Dans Sportiv (WDSF), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Primăria Capitalei, organizează evenimentul la Sala Polivalentă din Capitală, în premieră pentru România, o etapă de Grand Slam la dans sportiv.

TVR 1 va transmite în direct galele de seară începând cu orele 21.00.

Rareș Cojoc, al 10-lea titlu de campion național la dans sportiv

 

Close
Închide
  Close