Mergi direct la conținut »
Fotbalistul Moise Apanga a murit la antrenament! A jucat la o echipă de tradiție din România
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Fotbalistul Moise Apanga a murit la antrenament! A jucat la o echipă de tradiție din România

Fotbalistul Moise Apanga a murit la antrenament! A jucat la o echipă de tradiție din România

Fotbalistul Moise Apanga a murit la antrenament! A jucat la o echipă de tradiție din România.  Tragedia s-a petrecut sub ochii colegilor.

De Octavian Cojocaru,

Fotbalistul născut în Coasta de Fildeș și-a luat cetățenia statului Gabon și a jucat în naționale acestei țări, strângând 32 de prezențe și 1 gol. Apanga a fost chiar și căpitanul Gabonului. Moise Brou Apanga avea 35 de ani . Născut pe 4 februarie 1982, Apanga se antrena ieri alături de colegii de la FC 105 Canon Libreville când s-a prăbușit din picioare și a murit pe loc. Apanga a făcut infarct.

Fotbalistul Moise Apanga a murit la antrenament! A jucat la o echipă de tradiție din România. Zambon îl adusese la Poli Timișoara

Moise Brou Apanga a ajuns de junior în Italia, la Reggiana. Primul contact cu fotbalul european la nivel de seniori l-a avut în România. El a fost adus la Poli Timișoara, cea adevărată, când gruparea „viola” a fost preluată de italianul Claudio Zambon.

Atunci, italianul care a „îngropat-o” până la urmă pe Poli a adus mai mulți tineri de la Reggiana, printre care și pe Moise Apanga. Acesta a jucat 18 meciuri pentru Poli Timișoara în sezonul 2000 – 2001, în Divizia B, așa cum se numea atunci liga secundă.

Apoi s-a întors în Italia, unde a jucat pe rând la Perugia, Sambenedettese, Brescia. Din 2008, s-a mutat pentru patru ani în Franța, la Brest, unde a jucat 83 de meciuri și a marcat 5 goluri. În 2012, s-a întors în Gabon, la Mangasport, iar din 2017 la revenit la FC 105 Libreville.

Alți fotbaliști africani care au jucat în România și au decedat de tineri au fost Dossey, Adefemi (ambii ca urmare a unor tragice accidenrte rutiere), Henry (Delta Tulcea, infarct), Patrick Ekeng (Dinamo, infarct).

Close
Închide
  Close