Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Gelu Crăcană, cel mai ”nebun” fan al Cehlăului, a expus 1.670 de fotografii din viața echipei / GALERIE FOTO

Gelu Crăcană, cel mai ”nebun” fan al Cehlăului, a expus 1.670 de fotografii din viața echipei / GALERIE FOTO

Gelu Crăcană, cel mai ”nebun” fan al echipei de fotbal Ceahlăul (Liga a V-a), a expus, la o expoziție din Piatra-Neamț, un număr impresionant de fotografii din viața echipei care juca odinioară în cupele europene (Cupa UEFA-Intertoto) contra italienilor de la Juventus Torino și a spaniolilor de la Mallorca.

De Daniel Conțescu,

Intitulată ”FC. CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 1919-2016”, expoziția caută să facă retrospectiva clubului în imagini, în ultimele decenii, deși se referă la toți cei 97 de ani de existență.

Autorul spune că a afișat la vedere un număr de 1.670 de fotografii. Din lipsă de spațiu, nu le-a putut arăta pe toate. Susține că în dulap mai avea 3.500 de instantanee, în diferite mărimi (A4, A3).

Nemțeanul vrea să intre în ”Cartea Recordurilor”. A fost cunoscut pentru că și-a vopsit balconul în culorile grupării de sub Pietricica, apoi a confecționat un tricou cât un deal în cinstea lui Florin Axinia, fotbalistul lui favorit de la Ceahlăul.

Gelu Crăcană, care a lucrat ca magaziner, apoi ca ofițer de presă la Ceahlăul, a avut dese clinciuri și cu Gherghe Ștefan, fost patron al echipei, în prezent după gratii. Asta nu l-a împiedicat să-i facă un bust din piatră celui poreclit ”Pinalti”.

FOTO: Facebook Gelu Crăcană

Close
Închide
  Close