Mergi direct la conținut »
Georgeta Popescu a câștigat medalia de aur la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Georgeta Popescu a câștigat medalia de aur la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret

Georgeta Popescu a câștigat medalia de aur la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportiva Georgeta Popescu a câștigat duminică medalia de aur în proba de monobob la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția, informează COSR.

De Daria Maria Diaconu,

Georgeta Popescu a reușit timpul total 2:26:84.

„Auuuur! Georgeta Popescu e campioană olimpică! România are aur la Jocurile Olimpice de Tineret!

Ea e campioana olimpică: Georgeta Popescu! Prima din istoria monobobului! Proba va fi olimpică la JO Beijing 2022! Felicitări Gigi, un mare bravo antrenorilor Cezar Popescu și Dan Scurtu. Team Romania are aur!”, este mesajul transmis de Comitetul Olimpic și Sportiv Român în mediul online după victoria Georgetei Popescu.

Georgeta Popescu a fost cronometrat în două manşe cu timpul de 2 min 26 sec 84/100, urmată de Viktoria Cernanska (Slovacia), 2 min 27 sec 35/100, şi de Celine Harms (Germania), 2 min 27 sec 36/100.

Georgeta are 18 ani, e din Câmpina, Prahova, și e legitimată la CSO Sinaia, unde e pregătită de Cezar Popescu.

Georgeta are deja în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori, alături de colega ei, Teodora Vlad.

Popescu a portdrapelul delegaţiei tricolore la festivitatea organizată la St. Moritz, locul de desfășurare al concursului.

Cine sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexual cu un bărbat de 52 de ani
Recomandări

Cine sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexual cu un bărbat de 52 de ani

 

Monobobul e o probă nou introdusă în program. Pe pistă, vitezele care se pot prinde sunt și de 120 km/ h. Bobul are 2.30 lungime și cântărește în jur de 130 kg.

În aceeași probă, Antonia Sîrbu s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 min 30 sec 71/100.

Medalia de aur cucerită de Georgeta Popescu este a doua pentru delegația României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, după cea cucerită de Ramona Ionel, care a luat bronz în proba de print pe echipe mixte la patinaj viteză.

La monobob are șanse la medalii și Andrei Nica, tot de la CSO Sinaia.

  • România a mai câştigat medalii la Jocurile Olimpice de Tineret în 2016, la Lillehammer. Eduard Căşăneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, cel dintâi aur olimpic al României la acest sport, iar Mihaela Hogaş a obţinut medalia de bronz în întrecerea de patinaj viteză la sprint echipe internaţionale mixte, alături de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske şi norvegianul Allan Dahl Johansson.

România este reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.

FOTO: Facebook/Comitetul olimpic și Sportiv Român

Close
Închide
  Close