Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Gicu Grozav vorbește despre experiența trăită în Cecenia, viața sentimentală și planurile de viitor. ”Vreau să redevin om de bază la națională!” | EXCLUSIV&VIDEO

Gicu Grozav vorbește despre experiența trăită în Cecenia, viața sentimentală și planurile de viitor. ”Vreau să redevin om de bază la națională!” | EXCLUSIV&VIDEO

Fotbalistul Gicu Grozav vorbește despre experiența trăită în Cecenia, viața sentimentală și planurile de viitor. Atacantul de 26 de ani își încheie în vară conturile cu Terek Groznîi și speră să semneze pentru un club din Europa, care să-l ajute să redevină om de bază la echipa națională a României. 

De Viorel Tudorache,

Până atunci, Grozav se pregătește alături de tricolori, la Mogoșoaia, pentru meciul decisiv cu Danemarca, programat duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21:45, în preliminariile CM 2018. 

Libertatea: Gicu, te așteptai să fii convocat la meciul cu Danemarca?
Gheorghe Grozav: Nu, pentru că prima dată am fost pe lista adițională, dar din fericire sunt aici și mă bucur. Îmi pare rău pentru Bogdan Stancu, fiindcă s-a accidentat. Asta e viața, se întâmplă. Speră ca duminică se ne bucurăm împreună.

Ești apt, ai avut un deget fracturat?
Da, acum două săptămâni și jumătate mi-am fisurat un deget de la mâna stângă. Acum sunt bine, mi-am scos mâna din ghips. Picioarele și capul sunt în regulă. Din cauza problemei de la mână nu am jucat în ultimele două meciuri la Terek. Nu am fost lăsat de medicul echipei să joc, pentru că riscam o accidentare mai gravă, care putea duce la o operație și nu era cazul.

Gicu Grozav s-a antrenat la Terek cu palma stângă imobilizată FOTO: FC Terek Groznîi

Care este situația ta la Terek?
Sunt în ultimele două luni de contract, până pe 31 mai. Apoi, nu știu ce voi face.

Cum te-ai decis să te întorci în Cecenia, după ce s-a spus că în prima experiență ai fost șocat de viața de la Groznîi?
Chiar n-am avut probleme, n-am fost niciodată speriat. N-am auzit focuri de armă. Au fost mai demult, dar au trecut, acum este siguranță. Aveam contract cu echipa și trebuia să mă întorc după ce mi-a expirat împrumutul la Dinamo. Cam asta a fost.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Nu ți-au propus ei prelungirea sau nu mai vrei tu?
Au fost ceva discuții,  dar nimic concret. Deci, sunt în aer puțin.

Iei în calcul și o eventuală revenire în Liga 1?
Nu aș vrea să revin deocamdată, aș vrea să rămân în străinătate. Prin Europa dacă s-ar putea. Dar niciodată să nu spui niciodată. Rămâne de văzut la finalul campionatului ce oferte vor fi și ce decizie voi lua.

Gicu Grozav poartă o fașă elastică la mâna accidentată

Este vital meciul cu Danemarca?
E un meci foarte important pentru noi. Cu toții ne dorim victoria. Ar fi trei puncte de aur. Va fi un meci greu, cu o echipă foarte bună, solidă. Stadionul va fi plin, avem suporterii în spate și trebuie să-i facem fericiți.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Care ar fi principalul atu al naționalei României?
Echipa, colectivul. Avem un grup bun, cu jucători tineri, și publicul. La Cluj este o atmosferă incredibilă, am jucat acolo pentru U Cluj. Sper și cred foarte tare că vom face un rezultat bun.

Așteptările sunt mari de la prietenul tău din Alba Iulia, Nicolae Stanciu. Cum îl simți?
Nicu este pe val, în centrul atenției. A făcut meciuri bune și la echipa națională și la Anderlecht. Cu toți așteptăm de la el un meci bun. Eu zic că va avea puterea de a ne duce spre victorie. Am mare încredere în el.

Ai primit încă o șansă, urmează renașterea lui Gicu Grozav?
Am avut o perioadă nasoală când am decis să plec în Rusia, pentru că nu am putut să mă impun în primii doi ani. Prin muncă am reușit să joc constant și să revin la națională. Acum tot ce-mi doresc este să fiu sănătos. Îmi doresc să redevin om de bază.

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”
Recomandări

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

 

Gicu Grozav are 19 selecții și patru goluri la națională. Primul la marcat chiar la debut, în amicalul cu Elveția, 1-0, disputat la Lucerna, pe 30 mai 2012

După debutul cu gol în 2012, contra Elveției, îți prevedeai altfel cariera la națională?
Da, dar așa a fost să fie. Nu regret nimic, eu am ales să merg în Cecenia. A fost greu la început, au trecut aproape patru ani, foarte repede. Acum mă văd situația de a-mi alege un nou drum, un nou început, și mă voi gândi foarte bine încotro o voi apuca.

Luni a fost Ziua Internațională a Fericirii. Ce te face pe tine fericit?
Sunt cel mai fericit când îmi văd familia ok, sănătoasă, și prietenii în regulă. Nu-mi doresc altceva.

Mai ai acea pasiune pentru păsări?
Îmi plăceau, de mic, animalele. Dar nu cum s-a scris, găinile și ce-a mai apărut prin ziare. Nu știu de unde, probabil unchiul meu… Îmi plac animalele în general. Nu cred că asta e un lucru rău, să ai un hobby. Mi-ar plăcea să mă ocup de animale, dar sunt plecat de trei ani în Rusia. Poate după ce mă voi lăsa de fotbal mă voi ocupa de pasiunea mea.

Ce îți mai face cățelușul?
Din păcate a murit. A avut ceva probleme de sănătate. Deocamdată nu mi-am luat altul.

Mulți colegi de vârsta ta, cum ar fi Maxim sau Răduț, se pregătătesc să devină tătici. Tu ești într-o relație?
Nu sunt într-o relație. Sunt ok așa, vedem.

Bănuiesc că nu duci lipsă de oferte.
Oferte de echipe sau de…? 

De fete.
Sunt, dar deocamdată vreau să mă concentrez pe partea profesională și sper să-mi meargă bine. Familia mă va susține din tribune la Cluj-Napoca.

Gicu Grozav este un fotbalist foarte curtat FOTO: Vlad Chirea

Echipa națională de fotbal a României întâlnește, la 26 martie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Danemarcei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018.

Close
Închide
  Close