MENIU CAUTĂ

Îl vindecă handbalul! Acum patru luni şi-a pierdut copilul, lovit cu o piatră în cap de un inconştient!

Distribuie

Pe Ciutura îl vindecă handbalul. E singura explicaţie pentru care uriaşul de 1,90 metri şi 100 kg continuă să fie pe teren. În urmă cu patru luni, pe 10 iunie, noua achiziţie a constănţenilor a trăit o tragedie: şi-a pierdut fiul cel mic, Stefan (9 ani). Puştiul se juca liniştit, cu prietenii de la şcoala din Leon (Spania), acolo unde s-a stabilit familia şi unde a evoluat sârbul înainte de HCM. Alţi copii mai mari, cărora cei mici nu le eliberau terenul din parcul Eras de Renueva, au aruncat cu pietre în direcţia grupului de ţânci. Un bolovan l-a lovit în cap pe Stefan! Profesorul de sport a sunat la Ambulanţă, însă doctorii nu l-au mai putut salva! Mogâldeaţa a murit în braţele mamei. Poliţia a declanşat o anchetă, dar vinovatul nu a fost prins.
«Continuă pentru celălalt fiu al său»
În ciuda sentimentelor de disperare, susţinut de puternica Maria, nevasta sa, şi de fratele Davor, handbalist la Valladollid, Dalibor nu a căzut. ”Trebuie să rămânem puternici. Joacă pentru Stefan mai departe! Să avem grijă de băiatul nostru mai mare, David (n.r. – 11 ani)!”, a zis Maria. Dalibor a păstrat într-o urnă cenuşa fiului său, a plâns, a zăcut o vreme, cu privirea nicăieri, apoi a continuat să joace. Argint european în acest an, coordonatorul de joc a mers la Olimpiadă cu Serbia. Două lucruri nu a mai putut să facă: să rămână în Spania, în blestematul, pentru el, Leon, şi să mai râdă. A ales un contract în România, unde încântă fără să zâmbească.
Antrenor secund la HCM, Alexandru Buligan l-a descris pe Ciutura ca fiind un luptător. ”Am aflat de drama aceasta încă de atunci. Se afla cu echipa olimpică a Serbiei. A avut tăria de caracter să depăşească acel moment extrem de dificil. Alţii probabil că ar fi luat o pauză. El n-a făcut-o. A continuat să joace handbal”, a comentat fostul portar.
foto: Gazeta Sporturilor

Comentarii