Mergi direct la conținut »
IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA (sâmbătă, ora 21.45, TVR 1), PRELIMINARII EURO 2016 / Revedere după 12 ani! ^Dialog savuros între selecționerul Anghel Iordănescu și ”coșmarul” carierei sale: ”M-ai lăsat fără serviciu!”
Sport Libertatea > Sport > IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA (sâmbătă, ora 21.45, TVR 1), PRELIMINARII EURO 2016 / Revedere după 12 ani! ^Dialog savuros între selecționerul Anghel Iordănescu și ”coșmarul” carierei sale: ”M-ai lăsat fără serviciu!”

IRLANDA DE NORD – ROMÂNIA (sâmbătă, ora 21.45, TVR 1), PRELIMINARII EURO 2016 / Revedere după 12 ani! ^Dialog savuros între selecționerul Anghel Iordănescu și ”coșmarul” carierei sale: ”M-ai lăsat fără serviciu!”

Selecționerul a avut un șoc, azi, la Mogoșoaia, la reunirea echipei naționale în formulă completă pentru meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016.

Anghel Iordănescu s-a întâlnit după 12 ani cu Adrian Oprișan, omul care s-a ocupat de ”plaja” de la meciul de coşmar România – Danemarca (2-5) din 2003.

 Generalul tocmai a terminat conferința de presă susținută la Mogoșoaia. A ieșit îngândurat din sală, măcinat de problemele de efectiv cu care se confruntă înaintea partidei de la Belfast, derby-ului grupei F.

VLAD6023

Selecționerul Anghel Iordănescu FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)

A luat-o pe jos spre hotelul bazei, dar s-a oprit brusc după câțiva pași. A văzut un Jeep cu număr de Vrancea, care intrase în ”cazarmă” fără știrea lui.

”Cine ești, domne?”, l-a abordat fără somație Iordănescu pe șoferul necunoscut. Omul care se ocupă de terenurile de antrenament ale bazei”, a răspuns bărbatul.

Reporterul Libertatea&SportNews.ro l-a luminat pe Tata Puiu: ”Cum, nu-l cunoașteți? Este Adrian Oprișan, cel care s-a ocupat de teren la meciul acela de coșmar cu Danemarca, jucat pe nisip!”.

adrian oprisan 01

Adrian Oprișan a devenit specialist în amenajarea terenurilor de fotbal

 ”Nisipul a avut doar trei milimetri!”

romania danemarca evz 02

Adrian Mutu, în duel cu Gravesen, danezul care a marcat de la mijlocul terenului în meciul România – Danemarca 2-5 FOTO: arhiva EVZ

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Atât i-a trebuit Generalului, care, orice ar face, nu poate uita coșmarul trăit pe banca tricolorilor, în martie 2003, când Danemarca ne-a bătut cu 5-2, pe ”plaja” de pe fostul stadion ”Lia Manoliu”.

”Aoleo, tu ești ală? Tu mai lăsat fără serviciu? Mi-ai zis că o să jucăm pe gazon ca în Anglia și am jucat pe plajă. Dacă mi-ai fi spus că vom juca pe nisip aș fi făcut altfel selecția. La pauză, cinci jucători se văitau de crampe musculare”, l-a luat în bâză Iordănescu pe fratele baronului de Vrancea, Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea.

Adrian Oprișan, al cărei firme se ocupă de câteva luni de terenurile de la Mogoșoaia, s-a apărat timid: ”Nu m-a ajutat vremea, domnul general. Dar știți cât nisip a fost pe teren? Doar trei milimetri! Atât”.

Ultimul cuvânt l-a avut selecționerul: ”Da, trei milimetri de nisip și doar trei fire de iarbă. Mai lăsat fără serviciu atunci, dar îți mulțumim pentru terenurile excelente pe care antrenăm acum, la Mogoșoaia”.   

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!
Recomandări

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

Anghel Iordănescu şi-a înaintat demisia după umilinţa suferită pe nisip cu Danemarca, dar fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, nu i-a acceptat-o. A început şi campania pentru CM 2006, însă a fost demis în noiembrie 2004, după egalul din Armenia, 1-1.

VIDEO / ROMÂNIA – DANEMARCA 2-5 (Mutu 5, D. Munteanu 47 / Rommedhal 8, 90+2, Gravesen 53, Jon Dahl Tomasson 71, Contra 73 – autogol)

Meciul Irlanda de Nord – România se dispută sâmbătă, de la ora 21:45, și poate fi urmărit în direct la TVR 1 și LIVE TEXT pe SPORTNEWS.RO.

Close
Închide
  Close