MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 11:24

Patinatorul de viteză japonez Kei Saito, primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

Distribuie

Patinatorul de viteză japonez Kei Saito, specialist în short-track, este primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018, a anunţat marţi, la PyeongChang, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat în acest caz, informează AFP.

„Kei Saito a fost depistat pozitiv la acetalozamidă, un produs diuretic considerat drept mascant, cu ocazia unui control în afara competiţiei”, precizează TAS, indicând totodată că sportivul a acceptat să fie „suspendat provizoriu” şi a părăsit satul olimpic.

Saito, în vârstă de 21 ani, urma să fie rezervă în ştafeta masculină de 5.000 m, programată marţi. El este primul japonez depistat pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

„Niciunul dintre rezultatele înregistrate în cursul Jocurilor nu a fost afectat”, adaugă TAS în comunicatul său.

Comitetul naţional olimpic japonez (JOC), care nu a reacţionat încă în mod oficial în acest caz, urmează să organizeze o conferinţă de presă, marţi la prânz, la PyeongChang.

În cursul JO 2018, controalele antidoping sunt coordonate de Autoritatea independentă de teste antidoping (ITA), o nouă structură condusă de fostul ministru francez al Sportului Valerie Fourneyron.

În timpul competiţiei din Coreea de Sud, cazurile pozitive intră sub jurisdicţia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, căruia îi sunt transmise în mod direct.

TAS are în mod obişnuit sediul la Lausanne, în Elveţia, însă a fost relocat la PyeongChang cu ocazia JO 2018.

Este pentru a doua oară în istorie când instanţa sportivă este relocată astfel, după Olimpiada de vară de la Rio, din anul 2016, notează Agerpres.


Citește și: EXCLUSIV/Gabriel Fătu acuză managerul unui teatru că l-a furat. 'Am plătit din buzunar salariile actorilor, am primit în schimb bilete la ordin false'

Loading...
Comentarii