Mergi direct la conținut »
S-a făcut dreptate! A ucis un campion la atletism şi a ajuns după gratii!
Sport Libertatea > Sport > S-a făcut dreptate! A ucis un campion la atletism şi a ajuns după gratii!

S-a făcut dreptate! A ucis un campion la atletism şi a ajuns după gratii!

Justiţia a făcut dreptate pentru fostul campion naţional la atletism, Ştefan Pavel, ucis în urma unei altercanţii cu un ieşean. Criminalul, pe numele său Vasilică Baciu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au păstrat celelalte dispoziţii ale sentinţei iniţiale, printre care şi plata către familie a unor daune materiale de 19.000 de lei şi a unor daune morale de 200.000 de lei, notează ziaruldeiasi.ro.

La prima instanţă, la tribunalul Iaşi, asasinul fusese condamnat cu suspendare.

Conform probelor din dosar, la data de 21 septembrie 2013, în jurul miezului nopţii, agresorul s-a întâlnit cu alţi cinci prieteni într-un club din Iaşi, acolo unde au consumat alcool  până spre dimineaţă. În jurul orei 04:30, Vasilică Baciu s-a întâlnit cu fostul sportiv, cu care, potrivit rechizitoriului, se cunoştea din copilărie, informează sursa citată.

”Cel mai probabil, pe fondul consumului de alcool, între inculpat şi victimă a izbucnit o ceartă, cel din urmă scuipându-l pe inculpat. Pentru a preîntâm­pina o altercaţie, agentul de pază i-a despărţit şi a aplanat conflictul dintre cei doi”, au precizat pro­curorii.

 Ulterior, Ştefan Pavel ar fi ieşit afară din local, fiind ur­mat de Vasilică Baciu, care, din pragul uşii, l-a lovit în zona pi­cioa­relor. Victima l-a îmbrâncit pe Baciu, care, mai apoi, l-a lovit puternic cu pumnul în zona feţei. Ştefan Pavel a căzut şi s-a lovit cu capul de pavaj, rămânând incon­ştient.

Fostul atlet a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie, acolo unde a murit două săptămâni mai târziu, pe 4 octombrie.

Vasilică Baciu a recunoscut comiterea faptei, în timpul procesului.

Ştefan Pavel, fost campion naţio­nal la atletism şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene, avea 26 de ani.

stefan_pavel

Ştefan Pavel FOTO: enational.ro

Close
Închide
  Close