Mergi direct la conținut »
La dreapta - femei, la stânga - femei. Chipurile frumoase de la Raliul Transilvaniei 2019. Victorie pentru Simone Tempestini. Mihaela Dobranici, pe locul 9 Galerie foto
12imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

La dreapta – femei, la stânga – femei. Chipurile frumoase de la Raliul Transilvaniei 2019. Victorie pentru Simone Tempestini. Mihaela Dobranici, pe locul 9

Un total de 17 doamne și domnișoare au luat startul la finalul săptămânii trecute în Raliul Transilvaniei, cea mai importantă etapă de motorsport pe plan intern, parte și din calendarul internațional Tour European Rally.

De Eli Toma,

ACTUALIZARE 29 Septembrie. Simone Tempestini a câștigat Raliul Transilvaniei.

Mihaela Dobranici, copilot pentru Alex Filip, a terminat pe 9.

La Open, Norbert și Francesca Maior au ieșit pe 10, Enis Arif și Carmen Poenaru au fost pe locul 19, iar Cristiana Oprea și Diana Hațegan au terminat pe 29.

La Rally 2, Denisa Resiga a fost a șasea.

ACTUALIZARE 28 septembrie. Simone Tempestini, campionul naţional en titre, este lider în Transilvania Rally, etapa a 7-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, după primele trei probe speciale, desfăşurate vineri, în judeţul Cluj.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai I20 R5) a fost cronometrat cu timpul de 16 min 23 sec 8/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, urmat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5), la 20 sec 8/10, Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), la 23 sec 7/10, Alexandru Piţigoi/Anton Avram (Porsche 911 GT3 CUP), la 40 sec 9/10, Valentin Porcişteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5), la 44 sec 4/10, etc.

Printre cei care au abandonat se numără Dan Gîrtofan şi Daniel Ungur.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Simone Tempestini şi Sergiu Itu, care au câştigat titlul anul trecut la Transilvania Rally, s-au impus în toate cele trei probe speciale de vineri.

Sâmbătă sunt programate ale şase probe speciale.

Înaintea ultimelor două etape ale Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, în clasamentul general al piloţilor, pe primul loc se află Valentin Porcişteanu, 193,4 puncte, urmat de Dan Gîrtofan, 176 puncte, şi Simone Tempestini, 148,2 puncte, etc.
————-

Două dintre acestea chiar se vor afla la volanul automobilelor de concurs. Cristiana Oprea va concura pe o Dacia Sandero în cadrul Cupei Dacia, urmând să aibă în dreaptă tot o femeie, pe Diana Hațegan. De altfel, cele două formează singurul echipaj exclusiv feminin care a fost prezent în acest an în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

De asemenea, pilotul Mirela Bucovicean, președinta noii Comisii pentru Femei din cadrul FRAS, va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
Recomandări
Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
 

Carmen Poenaru, campioană națională absolută în 2017, alături de Bogdan Marișca, se va afla la Cluj Napoca în dreapta lui Enis Arif, în timp ce Eva Mihaela Dobranici (ex Beldie), singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri, va fi copilot pentru Alex Filip pe un Renault Clio R3.

Raliul Transilvaniei va avea și o prezență feminină din afara României. Este vorba de Natalie Solbach-Schmidt, copilot pentur Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-o mașină de configurație R5 la acest raliu.

Dintre prezențele familiare ale Campionatului Național de Raliuri vor fi la start Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureșan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soțul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) și Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori și la clasa RC5, cu Peugeot 106).

Negoiță, minciuna și amenda pe un munte de gunoi din Cățelu
Recomandări
Negoiță, minciuna și amenda pe un munte de gunoi din Cățelu
 

Campionatul Rally 2 atrage și el numeroase prezențe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr și Silvia Dumitrescu.

Raliul Transilvaniei va debuta joi seară cu prezentarea oficială în zona Cluj Arena, iar ulterior va avea 10 probe speciale pe raza județului Cluj, urmând să se încheie cu Super Speciala din Cluj Napoca. Un total de 92 de echipaje sunt prezente la această ediție, care așteaptă un total de 30.000 de spectatori.

Close
Închide
  Close