Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > La ultima apariție publică, generalul Marin Dragnea nu s-a lăsat beștelit de Ilie Năstase: ”Băi, deșteptule, arăți că ești general făcut pe timp de pace. Ești indisciplinat și aici! Am fost pe front! Tu ai fost la război?” Reacția halucinantă a lui ”Nasty”

La ultima apariție publică, generalul Marin Dragnea nu s-a lăsat beștelit de Ilie Năstase: ”Băi, deșteptule, arăți că ești general făcut pe timp de pace. Ești indisciplinat și aici! Am fost pe front! Tu ai fost la război?” Reacția halucinantă a lui ”Nasty”

Moartea generalulul Marin Dragnea a fost anunțată joi, 13 februarie, de Mihai Fifor, fost ministru al Apărării Naționalei, pe pagina sa de Facebook. Libertatea deține fotografii de la ultima apariție publică a fostului ofițer.

De Daniel Conțescu,

Prezent la lansarea cărții lui Nicolae Vieru

Se întâmpla acum cinci ani, la mijlocul lunii octombrie. Dragnea a asistat atunci, în Sala ”Nadia Comăneci”, de la etajul 8 al clădirii în care este adăpostit Ministerul Tineretului și Sportului, din strada Vasile Conta, la lansarea cărții ”Călătorie în lumea gimnasticii”, scrisă de către Nicolae Vieru, fost președinte al Federației Române de Gimnastică, decedat și el în 2016.

Printre invitați, Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă a lumii din toate timpurile, venită împreună cu mama Ștefania, Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria tenisului, dar și generalul cu patru stele Marin Dragnea (93 de ani la vremea respectivă), fost ministru al Sportului în perioada comunismului.

”Nasty” și-a intrat în rol încă dinainte să înceapă momentul festiv al lansării. S-a luat chiar de Dragnea. ”Domnul general, nu v-am spus eu s-o lăsați pe Nadia să fugă din țară?”. Generalul a tăcut și a rumegat.

Ce mânca generalul la 93 de ani

Apoi, a fost curios să afle ”cum vă țineți așa bine la 93 de ani, ce mâncați?”. ”Mănânc ceea ce mănâncă orice român!”, i-a răspuns, calm, Dragnea.

”Dar țuică beți, palincă? Am auzit că un om a trăit până la 114 ani mâncând doar ouă! Oul este singurul aliment care dă viață!”, constatare la care ex-ofițerul a început să zâmbească.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Baston cu capul lui Mugurel

Invidios pe echipamentul militar purtat cu fală de general, Ilie Năstase a încercat să-l ironizeze.

”Domnul general, dar haine albe nu vă dă?”, a mai întrebat Năstase, contrariat de culoarea kaki a vestonului purtat de Marin Dragnea.

Băi, deșteptule, arăți că ești general făcut pe timp de pace! Alea albe se dau ofițerilor de Marină! Eu, pe lângă faptul că am condus sportul românesc în comunism, am fost ofițer pe uscat. Am fost pe front, pe ruta Prut-Stalingrad-Berlin, iar pe 6 august 1942 am fost rănit, iar armăsarul meu, Mugurel, care m-a cărat 3.000 de kilometri, a fost împușcat! În cinstea lui, bastonul meu are capul lui.

Generalul Marin Dragnea, către Ilie Năstase:
  • Dragnea a îndeplinit funcții de conducere în cadrul mișcării sportive din România cum ar fi: președinte al Comitetului Olimpic Român (1974-1984), prim-vicepreședinte (1973-1974 și 1977-1981) și președinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport (1974-1977 și 1981-1984). În această perioadă, România a obținut cele mai mari succese sportive la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), situându-se printre primele 5 țări din lume. În anul 1983, CIO i-a acordat medalia de argint a Ordinului Olimpic.

Dragnea s-a sprijinit tot timpul în bastonul cu capul lui Mugurel.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Unul pe front, altul – cu nevestele și pistoalele cu apă

În timp ce mesteca zeflemitor gumă, Ilie Năstase, venit îmbrăcat fistichiu la eveniment și cu cercel în ureche, nu l-a slăbit deloc pe generalul Dragnea, care era vizibil pătruns de importanța ceremoniei: ”Domnul general, de ce v-au dat patru stele?”.

Fostul lider comunist nu s-a lăsat intimidat: ”Ești indisciplinat și aici! Am fost pe front! Tu ai fost la război?”.

La care Ilie, general cu două stele, i-a replicat: ”Nu, dar eu am avut patru neveste! Și am învățat să trag cu pistolul cu apă!”.

  • Generalul în retragere Marin Dragnea a fost înaintat la gradele de general-colonel – cu 3 stele – (prin decretul președintelui României nr.198 din 21 octombrie 1994) și general de armată – cu 4 stele – (prin decretul președintelui României nr. 506 din 30 noiembrie 2000). A fost decorat cu Ordinul național ”Steaua României” în grad de Comandor (2000) și în grad de Mare Ofițer (2004), în semn de apreciere pentru vitejia și curajul de care a dat dovadă ”în grelele bătălii purtate pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Mondial, făcând cinste glorioaselor tradiții ale Armatei Române”.
  • În 2005 a fost propus pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Oradea, dar, în urma contestațiilor la adresa sa pe motiv că a reprimat manifestațiile de la Timișoara din 1956, nu i s-a mai acordat acest titlu. 
Close
Închide
  Close