Eroii poveștii sunt antrenorul Viorel Ion, suspendat doi ani și amendat 200.000 de lei amendă pentru implicarea în trucarea unor partide pentru pariuri, și Dan Tulpan, fostul președinte al clubului.

În dosar, care, se spune, se bazează pe dovezi înregistrate în timpul unui turneu în Turcia, au mai fost sancționați cu scoaterea pentru doi ani din fotbal și o amendă de 200.000 de lei și Romeo Bunică, Marian Roșu, plus 14 jucători.

După ce s-a dat sentința Viorel Ion – ”Vioară” s-a plâns că la mijloc este mâna lui Gabriel Bodescu, enigmaticul consilier al președintelui FRF Răzvan Burleanu. Proprietar de vulcanizare la intrare în Buzău dinspre Ploiești, Bodescu a aterizat în fruntea FRF grație prieteniei cu Burleanu, relație cimentată la Federația de Minifotbal. 

”Libertatea” a aflat de la un personaj din Buzău care cunoaște la perfecție combinațiile locale cum au stat lucrurile în triunghiul Viorel-Tulpan-Bodescu.

Toată lumea bună bea și mânca pe degeaba!

”Totul a început în 2006. Lângă stadion exista un teren de antrenament al juniorilor de la Gloria Buzău. Ion Viorel era antrenor la Gloria, la prima echipă. A fost adus pe când echipa era în Liga a III-a și a promovat-o în Liga a II-a, apoi pe prima scenă.

EXCLUSIV | Tinerii răniţi de Vlad Pascu fac reconstituirea drumului din noaptea accidentului. „Era singura lor alternativă, iar autorităţile locale sunt responsabile”, acuză doi experţi celebri
Recomandări
EXCLUSIV | Tinerii răniţi de Vlad Pascu fac reconstituirea drumului din noaptea accidentului. „Era singura lor alternativă, iar autorităţile locale sunt responsabile”, acuză doi experţi celebri

Viorel, Dan Tulpan și fratele lui Tulpan, Tiberiu, au concesionat de la Primărie terenul acela, al juniorilor, și au amenajat acolo un teren de minifotbal și un restaurant cu terasă.

Tot atunci, au făcut împreună o firmă, Vidati, la care acționari erau Viorel (”Vi”), Tulpan (”Da”), Ti (”Tiberiu”).

Ulterior, Viorel a plecat de Gloria, s-a dus la Dunărea Galați, iar de afacerea din Buzău s-a ocupat fratele lui Tulpan, Tiberiu. Numai că omul a făcut gaură mare acolo. Veneau să mănânce pe gratis toți șmecherii din Buzău: președintele Tribunalului, toată lumea bună a orașului… Stăteau la terasă, mâncau pe degeaba. Așa s-au făcut datoriile.

Viorel avea împrumutată de la Mircea Rednic (cei doi au colaborat la Rapid în calitate de antrenor-jucător) suma 5.000 de dolari. Rednic a venit într-o zi la Buzău și a zis că nu pleacă de-acolo fără bani, că nu știu ce problemă avea și el, de-asta de ordin financiar. Viorel a căutat să vândă cât mai repede acțiunile, mi le-a oferit și mie, cu 5.000 de dolari. Era bun prețul, dar nu m-am băgat. Le-a cumpărat Gabi Bodescu (foto, deschizător de drumuri pentru Răzvan Burleanu).
VLAD5176.jpg

Întrucât nu realizase deloc profit, Bodescu și-a adus soția contabil acolo. A pus-o manager economic și de atunci a condus el. A tot adus bani de-acasă până a depășit cu mult un miliard de lei. Ceilalți n-au mai pus bani, deși fiecare avea câte o treime în firmă: Bodescu, Tulpan și fratele acestuia. Bodescu i-a dat în judecată pe ceilalți doi și a câștigat în instanță acțiunile lui Tulpan și pe cele ale lui Tibi. Așa a ajuns singur acționar acolo”, spune afaceristul local.

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joe Biden, despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul
Recomandări
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joe Biden, despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul

A venit Turturică, șeful adventiștilor! Omul e bine înfipt

Povestea nu s-a terminat. ”După ce a ieșit din firmă, Viorel s-a învârtit cu primarul Boșcodeală și i-a dat o altă bucată de teren, în spatele acestui teren deținut de Bodescu. I-a dat-o într-o zonă mai ascunsă, sub stadion, unde a construit un alt teren de minifotbal și o terasă”.

S-a ajuns în situația în care FRF să-i execute pe Tulpan și pe Viorel și în plan sportiv, fotbalistic. Bodescu este secretar general adjunct al FRF, dar este indicat de mulți drept cel care conduce federația.

Gloria Buzău este acum în Liga a V-a, condusă de Ionel Turturică, șeful adventiștilor. Turturică deține o firmă de construcții și, printre altele, are afaceri cu Statul. Firma se numește AGI Construct și se spune că este cea care i-a finanțat campania lui Burleanu la FRF!

AGI Construct execută lucrări și la Centrele de Excelență ale FRF, unul dintre acestea fiind chiar în Buzău, iar în trecut, firma putea fi văzută pe panourile publicitare de la Minifotbal. Turturică poate fi zărit și la tribuna oficială, la meciurile echipei naționale a României.

În ziarul local ”Opinia”, Turturică a formulat un drept la replică adresat cotidianului ”Libertatea”, dar netrimis pe adresa redacției noastre. Îl publicăm integral:

Iohannis, din SUA, despre ajutor pentru Ucraina: Este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot / România nu poate rămâne fără apărare antiaeriană
Recomandări
Iohannis, din SUA, despre ajutor pentru Ucraina: Este o discuţie destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot / România nu poate rămâne fără apărare antiaeriană

   Referitor la articolul „Le­gă­turile bolnăvicioase de la Gloria Buzău. Cum a pus mâna Bodescu pe firma lui Viorel și a lui Tulpan. A venit Turtu­rică, sponsorul lui Burleanu!“, scris de Daniel Conțescu în Libertatea.ro și preluat în Opinia din data de 07.11.2016, în temeiul dispozițiilor Legii 504/2002 coroborate cu dispozițiile art. 74 al. 2 din Constituția României, înțeleg să formulez, următorul DREPT LA REPLIC~ prin care arăt următoarele:

   1. F.C. Gloria Buzău, în prezent se află în procedura fa­limentului. Consecințele des­chiderii procedurii falimentului sunt: ridicarea dreptului de administrare al debitorului, sigilarea bunurilor din averea debitorului etc.

   Ca urmare a deschiderii acestei proceduri, F.C. Gloria Buzău nu își mai poate continua activitatea.

   2. Echipa condusă de subsemnatul, Turturică Ion, se află în Liga a V-a, și se numește F.C. Buzău. Echipa este nou înființată, iar domnii Tulpan Dan și Ion Viorel nu au nicio legă­tură cu această echipă.

   Prin urmare, informațiile pe care încearcă să le transmită opiniei publice autorul articolului nu sunt reale și nu au la bază informații corecte.

   3. În ceea ce privește afir­mațiile legate de apartenența subsemnatului la o minoritate religioasă, menționez că apar­tenența subsemnatului la o Religie sau la o anumită Biserică, recunoscute de statul român, este un drept fundamental al cetățeanului și un aspect de natură intimă/confidențială care nu ar trebui făcute publi­ce fără acordul subsemnatului, întrucât viața privată este protejată prin Constituție.

   Cu atât mai mult, apartenența religioasă a unei persoane nu trebuie menționată într-un articol de presă care are ca obiect o activitate sportivă și eventualele aranjamente care s-ar face în legatură cu această activitate.

   În mod evident, folosirea sintagmei ,,șeful adventiștilor“ s-a facut în sens peiorativ, încercând să inducă opiniei publice faptul că această calitate ar atrage cu sine avantaje de orice natură, încercând să denigreze biserica în fața opiniei publice.

   Referitor la afirmațiile le­gate de firma AGI CONSTRUCT SRL, menționez următoarele:

   1. Societatea sus amintită nu a finanțat în niciun fel campania domnului Burleanu la F.R.F. Autorul articolului a valorificat probabil niște informații fără a avea dovezi concrete în acest sens.

   2. Societatea AGI CONSTRUCT SRL nu a efectuat până în prezent nicio lucrare la centrele de excelență ale F.R.F. Firma s-a înscris la o licitație pentru o lucrare a F.R.F., însă nu a fost declarată câștigătoare, fapt care constituie un argument incontestabil în dezmințirea informațiilor prezentate în articolul men­ționat.

   3. Și în situația în care societatea va mai participa la diverse licitații organizate de către instituții ale statului, aceasta nu ar reprezenta un conflict de interese, întrucât AGI CONSTRUCT SRL are aceleași drepturi și obligații ca orice societate de construcții existentă pe teritoriul țării noastre, respectiv are dreptul de a oferta orice lucrare de construcții ce urmează a se reali­za de către orice persoană fizică sau juridică sau de către Statul român prin instituțiile sale.

   Consider că informarea corectă a cititorilor trebuie fă­cută în baza unor înscri­suri/dovezi care să susțină afirmațiile autorului articolului sus-menționat, fără referiri la aspecte ce țin de viața intimă a persoanei.

   Având în vedere cele menționate anterior, vă rog să luați act că subsemnatul își va rezerva și dreptul acționării în instanță a publicației și a autorului articolului menționat.  

Ing. Turturică Ion,

Director General al S.C. AGI CONSTRUCT S.R.L. Buzău

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader și pistă de biciclete
FANATIK.RO
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader și pistă de biciclete
Tulburător! Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transferat la Matei Balș cu un avion SMURD, la cererea familiei: „În urmă cu 4 zile…„
Viva.ro
Tulburător! Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transferat la Matei Balș cu un avion SMURD, la cererea familiei: „În urmă cu 4 zile…„
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Libertateapentrufemei.ro
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
GSP.RO
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac și care poate distruge hainele
FANATIK.RO
Cât detergent se pune în mașina de spălat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac și care poate distruge hainele
Apariții transparente la Met Gala 2024. Vedetele care au pășit fără inhibiții pe covorul roșu și au lăsat să se vadă tot FOTO
Știrileprotv.ro
Apariții transparente la Met Gala 2024. Vedetele care au pășit fără inhibiții pe covorul roșu și au lăsat să se vadă tot FOTO
Jennifer Lopez, nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, la Gala MET 2024. Ce rochie a purtat cântăreața / FOTO
Unica.ro
Jennifer Lopez, nici îmbrăcată, nici dezbrăcată, la Gala MET 2024. Ce rochie a purtat cântăreața / FOTO
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Orangesport.ro
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de  instabilitate atmosferică
Observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Horoscop 8 mai 2024. Capricornii este bine să se ocupe de cei dragi, de solicitările lor directe și de cele indirecte
HOROSCOP
Horoscop 8 mai 2024. Capricornii este bine să se ocupe de cei dragi, de solicitările lor directe și de cele indirecte

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI