MENIU CAUTĂ
15 Sep. 2016 15:11 , de Daniel Conţescu

Gloria Buzău, echipa la care au jucat Dudu Georgescu și Mircea Sandu, a murit! FC Buzău, noua echipă a orașului, se autointitulează ”privată”!

Distribuie

După ce conducătorii, antrenorii și jucătorii au fost prinși jucând la pariuri, clubul de fotbal Gloria Buzău, pe la care au trecut atacanți precum Dudu Georgescu și Mircea Sandu, s-a dizolvat. Nu și-a făcut nimeni harakiri, după această mega-rușine, ci au existat câteva inițiative private de a reînvia gruparea din Crâng.

A luat naștere FC Buzău, condusă de Ionel Turturică. Noul președinte se delimitează de fosta Gloria: ”M-am gândit că în 2 ani s-ar putea să iau palmaresul şi emblema Gloriei pe te miri ce. FC Buzău este un club personal, particular, al meu. Mi-am ales oamenii alături de care să lucrez. La ora actuală, nu am nici o treabă cu Gloria Buzău”.

Ionel Turturică, conducătorul FC Buzău nu vede noua echipă de fotbal a oraşului ca fiind urmaşa defunctei Gloriei, nici clona acesteia, deşi jucătorii antrenaţi de Gabriel Ibriş vor evolua pe stadionul ”Gloria”, în culoriile fostului club. Oficialii FC Buzău nu s-au arătat interesaţi de palmaresul şi emblema Gloriei, susține buzaul-sportiv.ro.

FC Buzău a preluat juniorii C, D şi E ai clubului Gloria Buzău, practic toţi jucătorii sub 16 ani, în timp ce LPS Buzău „înregimentat” juniorii republicani, adică cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani. Ionel Turturică nu a vrut să spună care este modalitatea prin care FC Buzău a intrat în posesia jucătorilor şi nici dacă a plătit ceva către executorul judecătoresc al Gloriei.

Mai mult, FC Buzău va beneficia de toate utilităţile complexului sportiv „Gloria” în contul datoriei pe care Ionel Turturică o are de recuperat de la Gloria lui Dan Tulpan – suspendat de federație în scandalul pariurilor.

 

Citește mai multe despre dudu georgescu, Mircea Sandu și gloria buzău pe Libertatea.

Comentarii