Mergi direct la conținut »
Lewis Hamilton a fost ales cel mai bun pilot din Formula 1 în 2016. Pe ce loc s-a clasat Nico Rosberg
Sport Libertatea > Sport > Lewis Hamilton a fost ales cel mai bun pilot din Formula 1 în 2016. Pe ce loc s-a clasat Nico Rosberg

Lewis Hamilton a fost ales cel mai bun pilot din Formula 1 în 2016. Pe ce loc s-a clasat Nico Rosberg

Britanicul Lewis Hamilton a fost desemnat cel mai bun pilot în acest an de către șefii echipelor din circuitul de Formula 1, scrie Reuters, care prezintă un clasament în care noul campion mondial, germanul Nico Rosberg, este abia al treilea.

În clasamentul realizat de Autosport pe baza voturilor exprimate, pe locul doi se află tânărul olandez Max Verstappen, iar pe 4 australianul Daniel Ricciardo.

Hamilton a câștigat mai multe curse decât campionul

Hamilton a câștigat 10 din cele 21 de curse din acest an, fiind pentru prima oară când un pilot care câștigă mai mult de 7 circuite nu intră și în posesia titlului de campion mondial, Rosberg câștigând 9 curse.

Nico Rosberg (Mercedes) a câștigat primul său titlu mondial după cursa de la Abu Dhabi, ultima a anului, în care s-a clasat pe locul 2 și a obținut primul loc în clasamentul general cu un avans de 5 puncte față de britanicul Lewis Hamilton. Germanul a admis recent că are o colaborare dificilă cu colegul său de la Mercedes.

Close
Închide
  Close