MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 19:08

Liga 1, etapa a 24-a: CSM Poli Iași – FC Botoșani 1-0. Andrei Cristea a marcat și și-a dus echipa pe loc de play-off

Distribuie

Runda a 24-a programează şi derby-ul Moldovei, cel dintre Poli Iaşi şi FC Botoşani, întâlnire care a născut tot mai multe orgolii în ultimele sezoane, informează site-ul lpf.ro.

CSM POLI IAȘI – FC BOTOȘANI 1-0
Andrei Cristea (53)

VIDEO, AICI

Minutul 90+4: S-a terminat! Poli Iași a învins și e pe locul 6, care duce în play-off! A fost un meci modest. Botoșaniul nu joacă nimic. Iașiul a jucat pragmatic și a știut ce vrea.

Minutul 90+1: Platini a țintit bara!

Minutul 61: Rusu, portarul de rezervă al ieșenilor, intrat după pauză, a scos spectaculos șutul la fel de spectaculos, din foarfece, trimis de Mihai Roman I. A fost prima ocazie a botoșănenilor.

Minutul 53: GOOOL CSM Poli Iași: Platini a centrat din dreapta și Andrei Cristea și acesta a marcat lejer, cu latul.

Minutul 49: Eugen Trică, secundul lui Stoican, a fost eliminat. 

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: Pauză. Nu s-a jucat nimic.

Minutul 30: Se joacă tare, cu ambiție, dar fazele periculoase încă se lasă așteptate.

Minutul 13: Terenul e, se joacă „tare', dar fazele de poartă lipsesc, deși ambele echipe au nevoie mare de victorie.

Minutul 1: Meciul a început.

Echipele de start

CSM Poli Iași: Koșelev – Bosoi, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Chelaru, Qaka – Platini, Sin, Jo – Andrei Cristea

Rezerve: Rusu, Panțîru, Kizito, Cisse, Zaharia, Jagodinskis, Mihăescu
Antenor: Flavius Stoican

FC Botoșani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Mușat – V. Achim, Oaidă – M. Roman I, Moruţan, Golofca – Axente

Rezerve: Pap, Plămadă, Tincu, Cucu, Dumitraș, Chitoșcă, Golubovic
Antrenor: Costel Enache

///

O partidă a pierdut gruparea din Copou din ultimele șapte jocuri disputate pe teren propriu în Liga 1 Betano, 1-2 cu CS U Craiova (14 octombrie 2017), în rest au cinci victorii şi o remiză. Mai mult, a marcat de fiecare dată cel puţin un gol.

– 30 octombrie 2017, Sepsi – FC Botoşani 0-2: a fost singurul succes bifat de elevii lui Constantin Enache în precedentele șase deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

Duelul din această etapă va fi al 12-lea pe prima scenă, de patru ori s-a impus Poli Iaşi, de două ori a învins FC Botoşani, în timp ce alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

– Prima întâlnire s-a consemnat pe 17 octombrie 2014, la Iaşi, şi s-a încheiat cu scorul de 2-2. Coşereanu a punctat primul, Martinus a egalat până la pauză, Onduku a marcat imediat după reluarea jocului, după care Codoban a închis tabela, acesta fructificând pasa primită de la acelaşi Martinus. În returul ediţiei 2014-2015, pe 25 aprilie 2015, au terminat fără gol meciul de la Botoşani.

– Foarte echilibrat a fost şi jocul din turul sezonului regulat 2015-2016, cel încheiat cu 1-0 pentru formaţia antrenată la vremea respectivă de Leo Grozavu, asta după ce Vaşvari a transformat în minutul 83 un penalty dictat de centralul Adrian Cojocaru, în urma henţului făcut de Ionuţ Voicu. În retur, ieşenii şi-au luat revanşa, 1-0 acasă, marcator Vasile Gheorghe.

– Au urmat cele două confruntări din play-out-ul stagiunii 2015-2016, ambele încheiate la egalitate, 0-0 la Botoşani şi 1-1 în Copou (marcatori Golubovic / Ngadeu).

În meciul tur s-au dat șase goluri

– Ultima victorie din contul grupării din Botoşani: 11 septembrie 2016, CSM Poli – FC Botoşani 0-1 (marcator Istvan Fulop). După acest joc, Poli Iaşi a bifat trei succese la rând.

– Cea mai recentă întâlnire directă a fost şi meciul cu cele mai multe goluri: 20 septembrie 2017, FC Botoşani – CSM Poli Iaşi 3-3 (marcatori Daniel Popa, Mihai Roman I, Laurenţiu Buş, respectiv Jo Santos, Pedro Mendes şi Andrei Cristea).

Flavius Stoican vs FC Botoşani în Liga 1: Opt jocuri – două victorii – trei înfrângeri – trei remize.

Constantin Enache vs CSM Poli Iaşi: două jocuri – o remiză – o înfrângere.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CSM Poli Iaşi – 25 ani şi 5 luni; FC Botoşani – 26 ani şi 5 luni.

Loading...
Comentarii