Corpul neînsuflețit al legendei sportului românesc și mondial Iolanda Balaș-Söter a fost depus sâmbătă, la Sediul Federației Române de Atletism, din Str. Primo Nebiolo nr. 2, iar iubitorii sportului și admiratorii marii campioane îi aduce un ultim omagiu până duminică, 13 martie, ora 15,00, informează FRA într-un comunicat.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, și-a manifestat, sâmbătă, regretul față de dispariția fostei mare atlete Iolanda Balaș. Aceasta a declarat că ”sportul este mai sărac prin dispariția doamnei Iolanda Balaș”.

”Sunt așa de tristă prin dispariția doamnei Iolanda Balaș. A fost o femeie atât de blândă, atât de bună, atât de luptătoare. Știu cât s-a luptat să facă sediul Federației Române de Atletism, știu cât s-a zbătut să construiască acel stadion care îi poartă numele. E o mare pierdere pentru sportul românesc, nu numai pentru atletism. Din păcate, în ultima perioadă au început să plece foarte multe nume mari care au făcut istorie în sportul românesc și, din păcate, sportul este mai sărac de ieri (n.r.—vineri) prin dispariția doamnei Iolanda Balaș”, a afirmat, sâmbătă, ministrul Elisabeta Lipă, cu ocazia prezenței la Campionatul Național de ergometru, care se desfășoară în Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani.

Federația Internațională de Atletism (IAAF) s-a declarat, pe site-ul său, „profund întristată” de decesul româncei Iolanda Balaș-Soter, dublă campioană olimpică la săritura în înălțime.

Iolanda Balaș, prima campioană olimpică a atletismului românesc, a decedat, vineri, la vârsta de 79 de ani.

Înmormântarea va avea loc luni, 14 martie, începând cu ora 12,00, la Cimitirul Ghencea 1, iar pomenirea, la Hotelul Militar Haiducul, a comunicat Federația Română de Atletism.