Mergi direct la conținut »
UPDATE: reacția FIFA; ”Nefondat, neadecvat!”. Maradona atacă Anglia, după calificarea în sferturile Cupei Mondiale 2018: ”Columbia a fost furată de arbitru”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > UPDATE: reacția FIFA; ”Nefondat, neadecvat!”. Maradona atacă Anglia, după calificarea în sferturile Cupei Mondiale 2018: ”Columbia a fost furată de arbitru”

UPDATE: reacția FIFA; ”Nefondat, neadecvat!”. Maradona atacă Anglia, după calificarea în sferturile Cupei Mondiale 2018: ”Columbia a fost furată de arbitru”

Diego Armando Maradona atacă Anglia, după calificarea în sferturile Cupei Mondiale 2018. ”Columbia a fost furată de arbitru”, a afirmat fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona în emisiunea "De la mano del Diez", pe care o realizează pentru canalul venezuelean Tele Sur, scrie agenţia ANSA.

ACTUALIZARE 5 iulie. FIFA a denunţat ”ferm” miercuri seara ”insinuările” legendei fotbalului argentinian Diego Maradona referitoare la arbitrajul meciului dintre Columbia şi Anglia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018, câştigat de englezi la loviturile de departajare.

În cursul unei emisiuni la un post de televiziune venezuelean, Maradona a afirmat că jucătorii columbieni au fost victimele unui „furt monumental” din partea arbitrului american Mark Geiger, referindu-se la penalty-ul acordat pentru un fault al lui Carlos Sanchez asupra lui Harry Kane, în minutul 57.

„Columbia a fost victima unui furt monumental. Arbitrul Geiger, care e american, cunoaşte poate regulile din baseball, dar cu siguranţă nu pe cele ale fotbalului. E un hoţ, Kane e cel care a faultat, în schimb el a dat penalty împotriva columbienilor. De ce nu a cerut intervenţia VAR? Trebuie să ceară scuze poporului columbian. Arbitrii sunt aleşi de Collina, care la rândul său a fost instalat de Infantino, care ar fi trebuit să elibereze FIFA de corupţie şi de hoţi, dar în acest meci noi am văzut exact contrariul. Am fost impresionat când mi s-a spus că FIFA a fost eliberată de putregai, în schimb…”, a spus Maradona, cel care a înscris cu mâna împotriva Angliei la Mondialul din 1986.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

„FIFA este dezamăgită să citească asemenea declaraţii din partea unui jucător care a scris istoria sportului nostru”, a regretat instanţa fotbalistică mondială.

„Comentariile şi insinuările suplimentare sunt total nefondate şi inadecvate”, considerată FIFA, care „condamnă cu fermitate criticile referitoare la performanţele arbitrilor, pe care le consideră pozitive”, ţinând cont de miza meciului respectiv.

Căpitanul selecţionatei Columbiei, Radamel Falcao, a pus la rândul său sub semnul întrebării „imparţialitatea” arbitrului.

Anglia a beneficiat de o lovitură de la 11 după un fault flagrant al lui Carlos Sanchez, transformat de Harry Kane (57). Yerry Mina a egalat în prelungirile reprizei secunde (90+3), însă englezii au reuşit în final să se impună cu 4-3 la loviturile de departajare.
———–

”Columbia a căzut victimă unui jaf monumental. Arbitrul Geiger, care e american, cunoaşte poate regulile baseballului, dar cu siguranţă nu pe cele ale fotbalului. E un hoţ, Kane e cel care a faultat, în schimb el a dat penalty împotriva columbienilor. De ce nu a cerut intervenţia VAR? Trebuie să ceară scuze poporului columbian. Arbitrii sunt aleşi de Collina, care la rândul său a fost instalat de Infantino, care ar fi trebuit să elibereze FIFA de corupţie şi de hoţi, dar în acest meci noi am văzut exact contrariul. Am fost impresionat când mi s-a spus că FIFA a fost eliberată de putregai, în schimb…”, a spus Maradona, cel care a înscris cu mâna împotriva Angliei la Mondialul din 1986.

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'

Anglia sa calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, după ce a învins Columbia cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri. Anglia a deschis scorul prin Harry Kane (57 – penalty), după un fault comis în careu asupra sa de Carlos Sanchez. Columbia a egalat în minutele adiţionale, prin fundaşul Yerry Mina (90+3), care a marcat cu capul în urma unui corner.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Falcao l-a desființat pe arbitrul american

Căpitanul echipei Columbiei, Radamel Falcao, s-a arătat și el iritat de lipsa de imparţialitate a arbitrului american Mark Geiger.

”A fost pus un arbitru american, cred că special, având în vedere că a fost suspendat, a declarat Falcao la zona mixtă după meci. Asta lasă loc multor îndoieli pentru că el vorbea doar engleza. Nu ştiu… Dar părtinirea lui a fost certă”.

Mark Geiger a fost suspendat 6 luni de CONCACAF în 2015, din cauza unor decizii polemice survenite în semifinala Gold Cup dintre Panama şi Mexic.

După meciul Portugalia – Maroc (1-0), din faza grupelor CM 2018, un jucător american l-a acuzat pe Geiger că a solicitat tricoul portughezului Cristiano Ronaldo, la pauza meciului, dar FIFA a dezminţit această afirmaţie.

Radamel Falcao a contestat numeroase decizii ale arbitrului Mark Geiger în timpul meciului Columbia – Anglia din optimile Cupei Mondiale 2018 FOTO: EPA-EFE

”A fost clar, fără îndoială, că a decis mereu în favoarea Angliei. E o ruşine ce s-a întâmplat în aceste optimi de finală. Am ieşit cu capul sus, am luptat tot meciul. Am egalat în ultimele momente, am fost mai compacţi decât Anglia şi la loviturile de la 11 m puteau fi ei sau noi. Am suferit, dar asta face parte din fotbal. Oricum, plecăm liniştiţi pentru că am dat totul”, a adăugat Falcao.

Anglia a beneficiat de un penalty după un fault flagrant al lui Carlos Sanchez în careu la Harry Kane, care a fost transformat jucătorul lui Tottenham (57). Columbianul Yerry Mina a egalat la finalul meciului (90+3). Nu s-a mai înscris în prelungiri, iar Anglia s-a impus cu 4-3 la lovituri de departajare.


Citește și: Călin Farcaș, cronica unei morți anunțate și a unui sistem prea bolnav ca să poate vindeca

Close
Închide
  Close