Mergi direct la conținut »
Mircea Lucescu vrea să construiască la Hunedoara un teren sintetic. «Il Luce» se bagă la minifotbal Galerie foto
5imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mircea Lucescu vrea să construiască la Hunedoara un teren sintetic. «Il Luce» se bagă la minifotbal

Mircea Lucescu vrea să construiască la Hunedoara un teren sintetic. «Il Luce» se bagă la minifotbal

Pentru Mircea Lucescu, 73 de ani, Hunedoara reprezintă un oraș cu totul aparte. Aici, la sfârșitul anilor ’70, “Il Luce” a creat o echipă fantastică, pe care a dus-o până pe locul III în campionat.

Revenit după aproape 40 de ani în orașul ardelean, Mircea Lucescu s-a întâlnit cu mulți dintre elevii pe care i-a avut la Corvinul la nunta fiicei fostului mijlocaș hunedorean Ioan Petcu. A doua zi, tehnicianul care a pregătit ultima oară selecționata Turciei a mers în audiență la primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobuțanu.

Printre altele, “Il Luce”, declarat cetățean de onoare al municipiului Hunedoara în 2013, și-a manifestat intenția de a construi un teren sintetic de minifotbal “6+1”. Terenul, care ar urma să fie ridicat pe cheltuiala antrenorului și să fie întreținut de primărie, va putea fi folosit “la liber” de toți hunedorenii. “Sper să revăd oraşul renăscând, mai ales din punct de vedere turistic, pentru că atâtea parcuri câte sunt aici nu am mai văzut de mult timp prin oraşele noastre”, a declarat Mircea Lucescu.

Vrea să reînvie Corvinul

Mai mult, la întâlnirea cu edilul Hunedoarei, Mircea Lucescu a vorbit și despre posibilitatea reînființării echipei Corvinul. “Sper ca într-o zi Corvinul să reînvie, pentru că performanţa pe care a făcut-o în acea perioadă această echipă a fost una cu totul deosebită. Nu întâmplător șapte-opt jucători au jucat la echipa naţională, iar mulţi dintre ei au evoluat apoi peste graniţele ţării. Îmi doresc ca în următorii ani să revăd echipa Hunedoarei renăscând, pentru că talente sunt convins că veţi găsi aici”, a dezvăluit Lucescu, după întrevederea cu primarul Bobuțanu.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

“Mi-ar plăcea să fie reînființată echipa Corvinul, dar, din păcate, nu știu dacă se mai poate face ceva. Asta pentru că unii și-au bătut joc de acest adevărat simbol al orașului”,

a declarat zilele trecute, pentru Libertatea, Romulus Gabor, unul dintre jucătorii reprezentativi ai clubului hunedorean.

Și-a scos «copiii» la masă

Mircea Lucescu a participat, duminica trecută, la “un pahar de vorbă” alături de “copiii” săi de la Corvinul Hunedoara, în frunte cu Ioan Andone și cu Romică Gabor. “M-au năpădit amintirile, nostalgic, aşa cum trebuie să fie un om după atâţia ani. Am revăzut băieţii mei, prietenii mei, copiii mei şi sunt bucuros că ei sunt sănătoşi şi că duc mai departe această istorie a unei perioade fantastice pentru fotbalul hunedorean”, a precizat “Il Luce”.

“A fost frumos. L-am lăsat pe nea Mircea să vorbească, nu prea l-am întrerupt. Apoi, după ce el a plecat la București, am avut și noi timp la un pahar și o friptură să depănăm amintiri”, a declarat, râzând, Romică Gabor despre această întâlnire “de suflet”.

Close
Închide
  Close