Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang vor fi analizate în detaliu în 17 studiouri din toată lumea de o echipă de 150 comentatori și experți în sporturile de iarnă, dintre care 58 de foști sportivi olimpici, medaliați de 78 ori. Este, probabil una dintre cele mai mari echipe de acest fel, dedicată unui singur eveniment sportiv.

La fața locului, în PyeongChang, vârful de lance pentru producțiile dedicate Jocurilor Olimpice îl constituie studioul The Cube. Echipat cu tehnologii de realitate virtuală și grafică 360 acesta le va permite experților Eurosport să prezinte și să analizeze într-o manieră simplă și directă secretele sporturilor de iarnă și performanțele sportivilor.

O altă premieră marca Eurosport pentru Jocurile Olimpice va fi studioul digital mobil. Acesta va fi principala sursă de conținut pentru cei care vor să afle mai multe din culisele probelor sportive și să fie la curent în timp real cu reacțiile sportivilor și cu atmosfera primei Olimpiade difuzată în exclusivitate de Eurosport.

Echipa de experți Eurosport de la PyeongChang va avea în prim-plan o serie de legende ale sporturilor albe. La schi alpin îi vom urmări analizele lui Bode Miller – medaliat de 6 ori la Jocurile Olimpice, în timp ce la sărituri cu schiurile îi vom avea în studio pe campionii olimpici Sven Hannawald și Martin Schmitt, iar hocheiul pe gheață se va afla sub ochii lui Peter Forsberg, legendarul jucător suedez din NHL și dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Sven Hannawald, medaliat olimpic în proba de sărituri cu schiurile prezentând din studioul The Cube la PyeongChang, Coreea de Sud (DREAPTA). Detaliu din regia studioului The Cube care le va oferi fanilor ocazia să urmărească analize și comentarii ale experților Eurosport (STÂNGA) – Foto: Eurosport

În România, Eurosport va acoperi transmisiunile de la PyeongChang cu o echipă dedicată de 21 comentatori și experți, precum și cu producții locale și conținut distribuit prin www.eurosport.ro și pagina de facebook Eurosport România. Probele de schi alpin vor fi comentate de Alexandru Poponeci și Ioan Valeriu Achiriloaie, participant la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi, în timp ce probele de schi fond vor fi analizate în detaliu de Florin Pelin, antrenorul echipei naționale de schi fond a Special Olympics România. Spectaculoasele probe de biatlon și patinaj viteză vor fi responsabilitatea lui Radu Antofi, în timp ce combinata nordică îi va reveni lui Sorin Niculescu.

Concursurile de bob și skeleton vor fi prezentate de Alexandru Cocu în timp ce competiția de sanie va fi analizată atent de veteranul transmisiunilor Eurosport, Arnold Cobilanschi. Patinajul artistic și concursul de curling vor fi legate de prezența lui Ivonne Ghiță pentru probele feminine, în timp ce Cristinel Petre și Allen Coliban – președintele Federației Române de Curling, vor face echipă pentru concursul masculin de curling. Patinajul artistic masculin va fi analizat de expertul Eurosport, Cornel Gheorghe, dublu participant la Jocurile Olimpice de iarnă (1994 și 1998) și campion național al României de unsprezece ori.

Concursurile de snowboard și schi freestyle vor fi comentate de un împătimit al momentelor spectaculoase de pe pârtii, Alexandru Gheorghiaș.  

Clasice prin definiție, dar pline de suspans oricând, probele de sărituri cu schiurile îi vor reveni lui Dragoș Suciu, în timp ce competiția de hochei va fi analizată de Adi Dobre și Bogdan Nevel, împreună cu Marius Gliga, multiplul campion național și fost căpitan al echipei naționale de hochei a României.    

Telespectatorii din România îi vor putea urmări pe cei 26 de sportivi din delegația noastră, începând cu ceremonia oficială de deschidere, transmisă în direct vineri, 9 februarie de la ora 12:45 unde portdrapelul delegației României va fi biatlonistul Marius Petru Ungureanu.

Peste 4.000 de ore de transmisiuni de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 la Eurosport

Echipa României prezentă la PyeongChang este formată din: Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill (schi alpin), Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz (schi fond), Daniela Vasilica Haralambie (sărituri cu schiurile), Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu (biatlon), Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu, Andrei Turea, Cosmin Atodiresei, Ștefan Musei (sanie), Maria Adela Constantin, Andreea Andreea Grecu, Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi, Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha (bob), Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu (skeleton), Alexandra Ianculescu (patinaj viteză). Sportivii români vor concura la șapte discipline din cele cincisprezece pentru care se vor disputa competiții la PyeongChang: schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, bob, sanie și skeleton.

Pe parcursul celor 17 zile de transmisiuni, Eurosport România va realiza patru ediții ale emisiunii StreamTeam powered by UPC, dedicate Jocurilor Olimpice. În cadrul acestora, experții și invitații Eurosport România vor analiza cele mai importante momente din concursurile olimpice, în direct pe pagina de Facebook Eurosport România.

Prin întreaga producție realizată la fața locului și prin rețeaua de studiouri și comentatori, analiști și experți, Eurosport le oferă ocazia tuturor celor care vor să urmărească fenomenul olimpic, să aibă acces la conținut 24 ore din 24, în diverse formate, pe o multitudine de ecrane și canale: de la tv și social media până la formate VR. Toate acestea vor fi disponbile pe canalele tv Eurosport, pe platforma Eurosport dedicată Jocurilor Olimpice: www.eurosport.com/olympics și prin aplicațiile Eurosport Player și Eurosport VR (disponibile în Android și iOS).

Cifre și detalii cheie despre Eurosport și prima ediție a Jocurilor Olimpice transmisă în premieră și în exclusivitate de postul tv.

Obiectivul Eurosport este să ofere publicului prima ediție complet digitală a Jocurilor Olimpice cu conținut în direct sau la cerere pe toate formatele de ecrane în cele 48 țări și teritorii. Platformele Eurosport vor pune la dispoziție 4.000 ore de conținut pentru 100 evenimente distincte, dintre care 900 ore vor fi dedicate transmisiunilor în direct.

 Citiți și LIVE BLOG Români la Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Tricolorii se antrenează în Coreea de Sud

LIVE BLOG Jocurile Olimpice de iarnă 2018, program și rezultate. Competiția de la Pyeongchang, la TVR și la Eurosport

 

Urmărește-ne pe Google News
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
PARTENERI - GSP.RO
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi cercetat pentru crimă. Decizia judecătorilor ruşi
Observatornews.ro
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi cercetat pentru crimă. Decizia judecătorilor ruşi
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
HOROSCOP
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Știrileprotv.ro
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat
PUBLICITATE
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat